0
Fudbal

fudbal kvalifikacije za EURO 2004 PORTUGAL DEJAN STEFANOVIC Serbia Vs. Wales BGD, 20.08.2003. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

GDE SU, ŠTA RADE: Sa Zvezdom osvojio duplu krunu, pa u Premijer ligi predstavljen na uvrnut i bizaran način (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.17 u 23:50

Još kao dečak je odskakao u rodnom Vranju, nakon čega je usledio poziv omladinske škole Crvene zvezde.

Već kao tinejdžer, Dejan Stefanović (43) je debitovao u prvom timu Crvene zvezde, sa kojom je 1995. godine pod komandom Ljupka Petrovića osvojio duplu krunu.

Usledila je selidba u Englesku, gde je sa Darkom Kovačevićem nosio dres Šefild Venzdeja. U dresu „sova“ je proveo četiri sezone, uz 66 mečeva. Nakon toga igrao je za Peruđu, potom se vratio u OFK Beograd, odakle je otišao u holandski grad Arnem, nakon što su ga snimili skauti Vitesea. Tamo je postao stub odbrane, odigrao je 94 meča, što je donelo poziv Portsmuta, tačnije menadžera Harija Rednapa. Upravo je legendarni trener na početku predstavljanja Dejana Stefanovića rekao nešto poprilično bizarno:

On puno pije i puši, prava je noćna mora – tim rečima je Rednap otvorio konferenciju za medije na kojoj je predstavio čoveka koji je, uprkos tome, odigrao čak 112 mečeva za „Pompeje“, uz tri gola, pri tom postavši i prvi kapiten u Premijer ligi iz Srbije. Odatle je otišao u Fulam, potom i Norič, da bi 2011. zaigrao za šestoligaša, ekipu Havant.

U karijeri je odigrao ukupno 320 utakmica, uz 20 golova, dok je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao 20 mečeva.

Po završetku karijere je ostao da živi sa porodicom u Londonu, gde ima uspešan privatni biznis koji nema veze sa fudbalom, a ponekad skokne na par dana do Beograda i Vranja da poseti familiju. 

(Youtube/officialpfc)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter