0
Fudbal

VREMEPLOV: Sastaće se na Mundijalu, a sećate li se poslednjeg susreta naše reprezentacije i Švajcarske? (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.17 u 00:00

Večeras ćemo se prisetiti kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji (2002.), u kojoj je reprezentacija tadašnje Jugoslavije gostovala na „Sent Jakob Partku“ u Bazelu.

Naša reprezentacija je na ovom susretu do pobede od 2:1 došla nakon preokreta, a strelac pobedonosnog pogotka bio je čovek koji će možda predvoditi „Orlove“ dogodine u Rusiji, Mladen Krstajić.

„Plavi“ su u utakmicu sa Švajcarcima, koja je odigrana 1. septembra 2001. godine, ušli pod imperativom pobede pošto su tri kola pre kraja kvalifikacija zaostajali jedan bod za drugoplasiranom Slovenijom, koja je trebala da gostuje u Beogradu četiri dana kasnije.

To kao da je stvorilo dodatni pritisak na izabranike Dejana Savićevića, koji nisu najbolje počeli utakmicu, pošto je domaćin poveo u 21. minutu preko Hakana Jakina, koji je iskoristio lako ispadanje naše odbrane nakon jedne dubinske lopte upućene sa protivničke polovine.

Naša reprezentacija se tada našla u veoma nezavidnoj poziciji, pošto su na nezgodnom gostovanju, u meču koji je za njih bio od velike važnosti, morali da jure rezultatski zaostatak već u ranoj fazi susreta.

Na sreću odgovor Jugoslavije se nije čekao dugo, pošto je u 35. minutu Savo Milošević doneo rezultatsko poravnanje, nakon odličnog prodora i asistencije Mateje Kežmana. Tako su „Plavi“ već do poluvremena vratili rezultat u egal što je donelo veliko olakšanje pred start drugog dela.

Izvor:Youtube/sp1873

Naši reprezentativci su u nastavku susreta očajnički jurili preokret, koji bi im u finišu kvalifikacija povećao šanse za plasman u baraž, a do njega su došli u 73. minutu preko Mladena Krstajića. Sadašnji vršilac dužnosti selektora Srbije pobegao je svojim čuvarima u protivničkom šesnaestercu i iskoristio perfektan centaršut Ljubinka Drulovića sa desnog krila za vođstvo od 2:1.

Ovaj rezultat ostao je na snazi do kraja utakmice, pa je naš nacionalni tim odneo vrlo važnu pobedu koja im na kraju ipak nije pomogla da se nađu na Mundijalu, pošto su u diretkom okršaju za mesto koje vodi u baraž na stadionu Partizana remizirali sa Slovenijom (1:1).

Kako se ekipa Srećka Kataneca u poslednjem kolu sastajala sa Luksemburgom, našem timu ostale su slabašne nade da će se možda dogoditi čudo u Ljubljani. Do njega, očekivano, nije došlo pa je naš tim završio kao trećeplasirani u grupi, iza Rusije i pomenute Slovenije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter