Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, istakao je da su reakcije klubova na inicijativu crno-belih sramne, a dotakao se takođe i situacije oko eventualnih odlazaka Evertona i Stojkovića.

Nedavno su crno-beli podneli pismeni zahtev FSS da se u našu ligu uvedu VAR tehnologija, kao i strane sudije na derbiju, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Ono što je najviše razočaralo Vazuru jeste reakcija Superligaša na ovu inicijativu.


– Reakcije za ono što mi tražimo su sramne. Svi klubovi se bune da su oštećeni, a neće tehnologiju. Guraćemo i dalje, ako treba ići ćemo i na UEFA i tražićemo svakih mesec dana. Jedino tako može da se skine teret i ljaga sa sudija. Mislim da bi to bilo jako dobro za naš fudbal- jasan je Vazura.

Poraz u Kijevu nije previše poremetio atmosferu među crno-belima pošto , premda je bio visok, nije previše umanji veliki uspeh koji je srpski šampion ostvario i pre utakmice sa Dinamom. Isti uspeh ostvarila je i Crvene zvezda, kojoj je generalni direktor Partizana čestitao na prolasku u šesnaestinu finala Lige Evrope.

– Niko nije razočaran porazom u Ukrajini, idemo dalje, najbitnije je da se niko nije povredio. Vidim da su i komšije prošle, čestitam im na prolasku. Velika je stvar za srpski fudbal to što su napravili klubovi i reprezentacija, niko ovo nije sanjao- rekao je Vazura koji je organizaciju utakmice u Kijevu ocenio jako lošom.

-Loša organizacija utakmice, ne mogu da ih hvalim. Zahvalio bih im se na gostoprimstvu tokom zvanične večere, ali sve ostalo… Nismo videli ni policiju, nismo imali pratnju, napadnuta su dva naša novinara, premeštani su naši ljudi na stadionu na bolji sektor da ne bi bilo problema. Mnogo baklji, topovskih udara, teško da Dinamo neće biti kažnjen. Imao sam priliku da se raspitujem i zaključak je da nešto što mi plaćamo 40.000 evra, drugi plaćaju 8.000 evra. Naravno, to je zato što smo povratnici- rekao je Vazura.

Nakon prolaska u nokaut fazu Lige Evrope, navijači očekuju da uprava tokom zimskog prelaznog roka dodatno ojača tim i načini ga konkurentnijim za buduće izazove. Ipak najveće muke rukovodstvo kluba iz Humske će imati da sačuva nosioce igre tima, za koje ima dosta interesovanja iz inostranstva.

– Ima interesovanja za sve igrače Partizana, kako za one iz startne postave, tako i za one sa klupe. Biće težak prelazni rok, moramo da sačuvamo kostur tima, a sve to kreće od kraja decembra, pa ćemo videti. Nadam se da ćemo posao oko Danila Pantića završiti do kraja prelaznog roka- rekao je Vazura.

Navijače najviše brine situacija oko dva ljubimca tima, koji su vrlo interesantni inostranim klubovima, a sa čijim odlaskom bi Partizan mnogo izgubio. U pitanju su naravno Everton Luiz, kome važeći ugovor ističe na leto i reprezentativni golman Vladimir Stojković.

– Neće nam biti nimalo lako da zadržimo Evertona, pošto se mnogi klubovi interesuju za njega. Kad je reč o njegovom ugovoru o tome se priča, a nadam se da će se sve pozitivno razrešiti po nas. Što se tiče Stojkovića on je dao neku izjavu, pa je sutradan povukao. Ima ponuda, ali on je naš igrač do juna, ne može da ode sam mora da se dogovori sa nama. Mislim da je bliži ostanku nego odlasku- otkriva direktor crno-belih.