1
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Momenti dekoncentracije skupo koštali Partizan, u šesnaestinu finala crno-beli idu sa druge pozicije (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.17 u 20:59

Fudbaleri Partizana poraženi su na gostovanju u Kijevu od domaćeg Dimana, rezultatom 4:1. u utakmici 6. kola grupne faze Lige Evrope.

Ova utakmice nije imala preveliki rezultatski značaj, barem kada je u pitanju plasman u narednu fazu takmičenja, pošto su obe ekipe 1/16 finala obezbedili još pred poslednje kolo.

Međutim, obe ekipe su želele da dođu do tog prvog mesta koje bi im donelo nešto lakši žreb pred nokaut fazu, a da nije bilo nekoliko katastrofalnih propusta u odbrani i možda malo više sreće u napadu, crno-beli su i te kako mogli mogli do boljeg rezultata.

Partizan, kome je samo pobeda igrala za prvo mesto, je krenuo ofanzivno u ovu utakmicu, bez previše reprekta prema protivniku i to im je umalo donelo rano vođstvo pošto je Eveton Luiz u petom minutu pogodio prečku, nakon topovskog udarca sa nekih 25 metara.

Ipak već u sledećem napadu na drugoj strani do pogotka je stigao domaćin, kada je nakon šuta Moraeša i odbrane Stojkovića, odbijenu loptu u gol poslao Mikola Morozjuk, koji je pobegao Miletiću.

Nakon pogotka crno-beli su nastavili sa ofanzivnom igrom, uglavnom su oni bili ti koji su imali loptu u nogama, ali iz tog poseda nisu uspeli da naprave ništa konkretnije. A onda je usledilo Partizanovih užasnih tri minuta…

U periodu od 28. do 31. minuta odbrana srpskog šampiona je u dve situacije katastrofanlo reagovala, što je Dinamo iskoristio da pračkično da prelomi ovu utakmicu.

Tandem Morozjuk- Moraeš pravio je mnogo problema crno-belima u prvom delu utakmice, a upravo su oni bili kreatori naredna dva pogotka.

Prvi pogodak Moraeš je postigao  nakon akcije koju je započeo Šeplev centaršutem sa leve strane, u kaznenom prostoru je Šaparenko glavom loptu spušta ka Morozjuku koji je, dok su gosti očekivali da sudija podigne ofsajd, asistirao Brazilcu za laganu realizaciju.

Treći pogodak pao je na vrlo sličan način i ponovo nakon asistencije Morozjuka ka Moraešu, pa su domaći fudbaleri vrlo jeftino i u kratkom vremenskom intervalu došli do visoke prednosti.

Ipak, Partizan je u finišu poluvremena uspeo da smanji rezultat na 3:1, nakon jedanaesterca koji je iznudio Sejduba Suma u trećem minutu nadoknade prvog dela. Siguran realizator nastrože kazne bio je Marko Jevtović, koji je dao kakvu takvu nadu našem timu da u nastavku mogu barem do boda.

Možda bi crno-beli do njega i došli da je bilo malo više sreće i koncentracije u napadu, a najbolje šanse za naš tim imali su Danilo Pantić i posebno Leandre Tavamba.

Najpre je mladi reprezentativac Srbije u 52. minutu, nakon lepe solo akcije sebi izgradio poziciju za šut sa levog krila, precizno gađao a loptu je ispod same prečke izvadio golman Dinama Buščan.

Čuvar mreže ukrajinskog tima ponovo se istakao sedam minuta kasnije, kada je veliku šansu imao Leandre Tavamba. Kamerunski napadač je u tom 59. minutu, nakon idealne asistencije Jevtovića, primio loptu na ivici peterca, a umesto da je smesti u gol Tavamba je nespretno pogodio Buščana u glavu. Odbijenu loptu zatim je sa ivice šesnaesterca  Pantić poslao za malo pored gola.

Imao je Partizan nakon toga još nekoliko pokušaja da smanji rezulat na 3:2, međutim promene  nije bilo sve do 77. minuta, kada je Dinamo kaznio sve promašaje crno-belih.

Četvrti pogodak kijevskog tima je, doduše, došao iz spornog jedanaesterca nakon starta na loptu Nemanje Miletića, a najstrožu kaznu je iskoristio Moraeš koji je tako kompletirao het-trik i postavio konačan rezulat.

Mnogo veći problem od ovog poraza za ekipu Miroslava Đukića su kartoni Evertona i Miletića, pa će stub sredine Partizanovog tima i levi bek propustiti prvi meč u narednoj fazi.

0
0

1 Komentara

  1. Kakva dekocentracija, onaj ko izgubi uvijek je prije toga pogrešio pa onda primi gol, ali to je i suština igre. Kad primiš četiri gola onda je bilo kakvo opravdanje pomalo glupo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter