0
Evrokupovi

UEFA IZABRALA: Zvezdi sudi arbitar koji donosi sreću gostima, meč u Kijevu poveren sudiji koji je doneo sreću Srbiji!

Objavljeno: 04.12.17 u 14:50

Evropska fudbalska unija odabrala je arbitre za mečeve poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope.

Odlučujuća utakmica na stadonu „Rajko Mitić“, izeđu Crvene zvezde i nemačkog Kelna poverena je škotskom arbitru, Bobiju Medenu, koji je do sada već sudio dva susreta u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Meden je ove sezone u Ligi Evrope sudio mečeve između Hofenhajma i Brage, odnosno Slavije iz Praga i Viljareala, a zanimljivo da su u oba meča trijumfovali gosti što baš i nije najsrećniji podatak za navijače crveno-belih.

Ono što se svakako može očekivati od jednog sudije koji dolazi sa „Ostrva“, jeste dopuštanje nešto čvršće igre a Škot se tokom tri utakmice u Evropi, računajući i kvalifikacioni meč između Domžala i Marseja (1:1), nije previše „hvatao za džep“, pošto je pokazao ukupno osam žutih kartona.

Sa druge strane na „Olimpijskom stadionu“ u Kijevu, na utakmici između Dinama i Partizana na centru će stajati Poljak, Pavel Gil, koji je već Ukrajincima sudio ove sezone i to u porazu od Jang Bojsa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ljubitelji fudbala u Srbiji poljskog sudiju pamte po tome što je delio pravdu na utakmici između Srbije i Gruzije, u kojoj su „Orlovi“ obezbedili plasman na Mundijal.

Tokom ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope Gil je vodio je tri utakmice i to: Braga – Hafnarfjordur (3:2), AEK – Austrija (2:2) i Bilbao – Estersund (1:0).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter