6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOŠ JOJIĆ ZA HOTSPORT: Napašćemo Zvezdu! Ponekad, onako u sebi, poželim da se vratim u Partizan…

Objavljeno: 04.12.17 u 21:30

Uoči gostovanja Kelna na stadionu ‘Rajko Mitić’ u utakmici sezone i za nemački tim i za Crvenu zvezdu, veliku pažnju privlači i povratak Miloša Jojića u Beograd.

Zvezda je jedinu pobedu u Ligi Evrope ostvarilia upravo u Kelnu, gde je odigrala jedan od najboljih mečeva, ali i zahvaljujući sreći, koja joj je bila u velikoj meri naklonjena. U poslednjih pola sata nemački tim je pogodio tri puta okvir gola, od čega je dva puta to činio Miloš Jojić.

Bivši igrač Partizana zna kako se ruše crveno-beli, jer je to učinio pre nekoliko sezona u 90. minutu odlučujućeg ‘večitog’ derbija za titulu, pa se i navijači Zvezde sa razlogom pribojavaju upravo njega pred meč godine.

Kao pred prvu utakmicu u Kelnu, i sada pred beogradski okršaj Miloš Jojić je za HotSport izneo očekivanja od ovog meča, ali se i osvrnuo na veliki uspeh njegovog Partizana.

FOTO:STARSPORT

  Situacija u Bundesligi nije sjajna, ali u Ligi Evrope je Keln vezao dve pobede protiv velikih rivala. Može li i treću na odlučujućem gostovanju Crvenoj zvezdi i da li ovaj meč smatrate za svojevrstan spas sezone?

– Istina je da u ligi ne igramo dobro, borimo se grčevito za opstanak, dok smo u Evropi vezali dve pobede i imamo pred nama utakmicu koja nas vodi dalje. Svi ulazimo u utakmicu motivisani, jer znamo da će nam ta pobeda i prolaz doneti ono što nam treba u ligi, a to je samopouzdanje da bi se izdigli sa dna.

  Zvezdi bi mogao da odgovara i bod, ali se najavljuje igra na pobedu. Budući da vama odgovara samo trijumf, da li možemo očekivati i ofanzivan Keln u Beogradu?

– U Beogradu možete očekivati isključivo ofanzivan Keln, ali organizovano ofanzivan Keln. Dolazimo da napadnemo, da pobedimo ako je moguće, a ja mislim da jeste.

Miloš Jojić (u sredini) će u četvrtak voditi veliku borbu sa Aleksandrom Pešićem (levo na slici)

  Kao bivši igrač Partizana, očekuješ li od navijača Crvene zvezde posebno „vruć“ doček?

– Uopšte ne razmisljam o tome kako će me dočekati. Da dolazim na ‘moj’ stadion verovatno bih razmišljao, ali ovako sam fokusiran isključivo na utakmicu i teren. Da dam najviše što mogu za moju ekipu i navijače koji će doći u velikom broju u Beograd.

  Koliko smena trenera remeti mir vama igračima u pripremi ovako važne utakmice?

– Što se mene lično tice, trudim se da odradim ono što se traži od mene na najbolji način. Na stvari na koje ne mogu da utičem, ne želim da trošim energiju. U meni vlada mir.

  Dok će Crvena zvezda i Keln vojevati bitku za proleće u Evropi, Partizan je to već obezbedio. Iste večeri ste savladali Arsenal, a koliko si stigao da ispratiš ovaj istorijski uspeh Partizana? Koliko može tvoj bivši klub u nokaut fazi Ligi Evrope?

– Partizan je napravio sjajan uspeh, ovom prilikom im čestitam na tome. Veliki respekt za momke koji su pokazali da imaju kvalitet. Sve čestitke treneru Đukicu, igračima i navijačima Partizana. Pratio sam naravno kad god sam bio u prilici. Recimo u Bernu je Partizan trebalo da dobije, kući protiv Dinama naivno izgubio. Ali na kraju kad se podvuce crta, više nego zaslužen prolaz dalje. Verujem u dobar žreb i vidim Partizan još jedan korak dalje.

  Postala je učestala praksa da se bivši asovi vraćaju u Partizan i nižu uspehe. Pronašao si se u Bundesligi, ali da li i u tebi postoji želja da se jednog dana vratiš u Humsku?

– Istina je da sam se pronašao ovde, ispunjen sam, osećam se odlično. Tek sam na početku karijere, to moram da napomenem. Kada gledam Partizan na TV-u, nedostaje mi taj teren, ta podrška sa tribina. Onako u sebi poželim da se vratim. Tako da nije isključen i neki moj povratak u Humsku.

FOTO: STARSPORT

  Kako komentarišeš grupu Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji?

– Na jednog velikana smo morali da naletimo, ovog puta je to Brazil i na njega nećemo trošiti reči. Švajcarska je imala skoro sve pobede u grupi, izuzetno je dobra reprezentacija, dok mi Kosta Rika nije toliko poznata, jedino je sigurno da se nisu slučajno plasirali na Mundijal – zaljučio je Miloš Jojić.

0
0

6 Komentara

  1. Jojo brate, od srca ti zelim da ponovis onaj slobodnjak u 90 minutu i za uvek zapusis usta ovima iz rupe.Sto se tice Partizana, fudbaler poput tebe i izdanak nase skole fudbala u danasnjem Partizanu se moze samo mastati i sanjati pored jednog Djukica i Ilijeva. Voleo bih da te gledam u dresu reprezentacije Srbije na SP jer po kvalitetu koji posedujes sigurno bi se trebalo naci mesto i za tebe,samo da je zdravlja i srece junacke.

    0
    0
    Odgovori
    • Ercov,ako vec pricamo o rupi onda mozemo reci da ti u rupi zivis.Jojic veze nema,od reprezentacije je daleko svetlosnim godinama a ove nadahnute izjave daje da bi se malo slihtao maloumnim navijacina koji ne shvataju da je predsednik FSS-a bio Falji Ramadani koji je vama poklanjao titule a vi njemu igrace.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter