0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Partizanova fudbalska ‘poezija’ protiv Hamarbija, u meču u kojem je viđena jedna od najlepših akcija u ustoriji kluba (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.17 u 23:58

Večeras ćemo se prisetitu revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u sezoni 2002/03, u kojoj su crno-beli ugostili tadašnjeg šampiona Švedske ekipu Hamarbija.

Ekipa srpskog šampina, koju je tada predvodio Ljubiša Tumbaković, utakmicu u Humskoj dočekala je nakon remija od 1:1 u Stokholmu, a i prvo poluvreme meča u Beogradu protekla je u tvrdoj igri.

Partizan i uprkos tome što je imao nekoliko povoljnih prilika za gol, tokom prvih 45 minuta nije uspei da probije bedem ispred gola gostiju pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak nastavak je doneo pravu crno-belu rapsodiju, koji su u nastavku postigli četiri pogotka i na kraju slavili pobedu od ubdeljivih 4:0, odnosno zbirnih 5:1 u dvomeču.

Crno-beli su drugo poluvreme otvorili na najidealniji mogući način, pogotkom u 49. minutu a strelac je bio Vladimir Ivić, koji je iskoristio slabu intervenciju odbrane rivala nakon centaršuta Ćirkovića i sa ivice šesnaesterca precizno pogodio za vođstvo našeg tima.

Izvor:Youtube/underPARTIZAN

Već četiri minuta kasnije bilo je 2:0, a stelac je bio Danko Lazović nakon nove greške odbrane Šveđana, tačnije golmana Čovića, koji je loše ispucao jednu loptu i omogućio domaćinu da dođe do velike prednosti, koja je garantovala mirniji nastavak meča.

Najlepši detalj utakmice viđen je u 64. minutu kada je Partizanov trio Ivić-Ilić-Iliev, nakon jednog prekida gostiju, razvio prelepu kontru koju je pogotkom krunisao sadašnji sportski direktor crno-belih. Tečna akcije kakva se ne viđa često, sve odigrano iz prve a Ilijev je završava onako u trku, volejom iz kolena, sa ivice šesnaesterca u malu mrežu, za delirijum na stadionu u Humskoj, na kome se okupilo oko 20 000 gledalaca.

Poslednji udarac Hamarbiju zadao je Saša Ilić, koji je odlično istpravio akciju Miškovića i odbitak od stative, nakon šuta Vukića, pospremio u gol za konačnih 4:0.

Tako su crno-beli vrlo ubedljivo prošli u narednu, treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona gde ih je sačekao moćni Bajern i eliminisao ih ukupnim rezultatom 6:1, pa su takmičenje nastavili u UEFA Kupu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter