0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘GRAĐEVINARI’ PRED ZEMUN: Idemo na pobedu

Objavljeno: 28.11.17 u 23:28

U okviru vanrednog 19. kola Superlige Srbije fudbalerima Rada predstoji gostovanje u Gornjoj varoši ekipi Zemuna. Utakmica je na programu u sredu, 29. novembra sa početkom u 13 sati.

Biće to duel dve ekipe koje gaje identičan stil igre, a isti se zasniva na čvrstoj igri u defanzivi i brzim kontrama i polukontrama, što i ne čudi jer su Milan Milanović (Švaba) i Slađan Nikolić jedno vreme zajedno sedeli na trenerskoj klupi banjičkog superligaša. Ovakav meč može odlučiti raspoloženi pojedinac i jedan potez. „Građevinari“ će u Gornjoj varoši ići na pobedu, bodovna razlika je mala, a borba za opstanak je prioritet, tako da se u svaku utakmicu mora ići na pobedu, pogotovo sa ekipama sličnog rejtinga.

Tim Slađana Nikolića, koji je na 14. poziciji sa 14 bodova, u prošlom je kolu na Banjici savladao lučansku Mladost sa 1:0, čime je „pobegao“ sa pretposlednje pozicije i uhvatio priključak ka sredini tabele, dok su Zemunci doživeli rezultatski debakl u Nišu od Radničkog 4:1 i ostali na 11. poziciji sa 18 bodova. U svakom slučaju bodovi iz ovog duela su od izuzetnog značaja za obe ekipe.

Ova dva rivala su se već sastajala dva puta, prvi put u prvenstvu kada je Rad slavio na Banjici sa 2:0, drugi put u 1/16 finala Kupa Srbije kada su „nebesko – plavi“ prošli u narednu rundu nakon boljeg izvođenja penala 5:6. U regularnom toku meč u Gornjoj varoši završen je nerešenim rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba Slađan Nikolić i kapiten Đorđe Denić istakli su na konferenciji za medije da ih u Zemunu očekuje težak meč, ali su najavili da će njihov tim svakako ići na pobedu.

(Youtube/FK Rad)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter