0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Spektakularni okršaj Fiorentine i Barse, koji nam je podario jedan od najlepših golova u istoriji Lige šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.17 u 00:01

Večeras ćemo se vremeplovom vratiti u sezonu 1999/00 i čuveni okršaj na „Artemio Frankiju“ između Fiorentine i Barselone u okviru najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ova utakmica došla je u poslenjem kolu grupne faze Lige šampiona, gde su oba tima osigurala prolaz u narednu rundu takmičenja, ispred londonskog  Arsenala, a zauvek će ostati upamćena po maestralnom potezu Maura Bresana i pogotku koji sigurno spada u najlepše u istoriji ovog takmičenja.

Utakmica je završena vrlo atraktivnim rezultatom 3:3, a započela je još atraktivnijim pogotkom pomenutog Brešana, koji je u 14. minutu jednu odbijenu loptu dočekao na makazice, na nekih tridesetak metara od gola i poslao je pravo po prečku nemoćnog Seska Arnaua za vođstvo Fiorentine od 1:0. Majstorija kakva se ne viđa često!

Izvor:Youtube/sp1873

Ipak Katalonci su imali spreman odgovor i do kraja poluvremena su stigli do potpunog preokreta. Najpre je u 20. minutu, nakon odlične solo akcije, Luis Figo doneo Barsi rezultatsko poravnanje, a dva minuta pre odlaska na odmor Rivaldo je topovskim udarcem sa oko 25 metara savladao Frančeska Tolda za 2:1.

Ipak, to nije bilo sve od preokreta na ovoj uzbudljivoj uakmici, a naredni je režirao Abel Balbo, koji je golovima u 56. i 69. minutu vratio prednost na stranu Fiorentine. Poslednju reč na ovoj utakmici imao je Rivaldo, koji je iskoristio sjajnu asistenciju Patrika Klajverta, pred samim petercem mirno primio loptu na grudi i pogodio za konačnih 3:3.

Na kraju rezultat ove utakmice nije bio ni preterano bitan, pošto se i pre nje znao redosled na tabeli ove grupe. Ipak ona nam je podarila bar jedan nezaboravan momenat, koji će zauvek ostati upisan u analima Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter