0
Evropske lige

DUŠAN BASTA: Velika je čast nositi kapitensku traku Lacija

Objavljeno: 25.11.17 u 13:10

Posle dvomesečne pauze zbog povrede, srpski fudbaler Dušan Basta vratio se na teren u duelu Lacija i Vitesea koji je odigran u petom kolu grupe K Lige Evrope.

33-godišnji Basta je bio zadovoljan svojim nastupom u utakmici koja je završena nerešeno 1-1, a pogotovo činjenicom da je rimsku ekipu predvodio kao kapiten na tom meču, kao i zbog asistencije za izjenačujući pogodak.

– Bila mi je velika čast da ponesem kapitensku traku Lacija. Istina je da veliki broj standardnih igrača nije igrao, pošto smo još u prošlom kolu obezbedili prvo mesto u grupi, ali bez obzira na sve, to je bila izuzetna čast za mene. Srećan sam zbog povratka na teren, ali isto tako i zbog ostvarene asistencije – rekao je Basta.

Basta kaže da klub ima ozbiljne namere u Ligi Evrope i u Seriji A, ali da je potrebno strpljenje, sreća i dobra forma.

– Imamo velike ambicije što se tiče i Evrope i prvenstva. Ne bih pravio bilo kakve prognoze, prvo da vidimo ko će nam biti sledeći protivnik – smatra Basta.

Lacio je u rimskom derbiju u prošlom kolu poražen od Rome i to je bio kraj sjajne serije od čak šest pobeda u nizu. Basta veruje da njegov tim u narednom kolu, protiv Fiorentine, može da započne novu uspešnu seriju rezultata, iako ih čeka ozbiljan rival.

– Fiorentina svakako nije za potcenjivanje. Biće to teška utakmica za nas u kojoj ćemo po svaku cenu ići na pobedu. Ja se nadam da ćemo ponovo ući u pobednički niz, isti onakav kakav smo imali i pre derbija – zaključio je Basta.

Lacio trenutno zauzima petu poziciju i od trećeg mesta ih deli samo tri poena. Fiorentina je trenutno deveta, sa 11 poena manje u odnosu na Bastinu ekipu. Meč Lacio – Fiorentina igra se u nedelju od 18 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter