0
Evropske lige

BUDNESLIGA: Mehengladbah srušio Bajern i nestvarni niz Jupa Hajnkesa

Objavljeno: 25.11.17 u 20:33

Ekipa Borusije slavila je na domaćem terenu nad ekipom minhenskog Bajerna rezultatom 2:1 u derbi utakmici 13. kola nemačkog šampionata.

Mehengladbah je na ovaj način prekinuo niz od devet pobeda Bajerna u svim takmičenjima, odnosno 30 vezanih pobeda Bavaraca, kada je na njihovoj klupi sedeo Jup Hanjkens.

Borusija je odigrala sjajnu partiju protiv aktuelnog šampiona i potpuno zasluženo došla do trijumfa, a sve je počelo u 39. minutu kada je nakon nespredtne reakcije Zulea, koji je rukom zahvatioloptu u svom šesnaestercu, dosuđena najstroža kazna za domaćina.

Siguran realizator jedanaesterca bio je Torgan Azar, a svega pet minuta kasnije, nakon sjajne akcije Larsa Štidla, ovu prednost je duplirao Matias Ginter.

Nastavak utakmice je očekivano doneo pritisak Bajerna, koji je svim silama krenuo na gol protivnika, ali nikako nije uspevao da probije disciplinovanu odbranu ispred gola Zomera.

Ipak to im je konačno pošlo za rukom u 75. minutu, kada je Arturo Vidal odlično zahvatio loptu sa ivice šesnaesterca i smanjio prednost gostiju, najavivši tako uzbudljivu završnicu.

Ekipa Jupa Hajkensa je krenula po izjednačenje u tim poslednjim minutima utakmice, što je otvorilo šansu domaćinu da zapreti iz kontre, a sjajnu šansu da zatvori meč propustio je Drmić, koji u drugom minutu nadoknade nije iskoristio situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

To je Bajern umalo kaznio već u sledećem napadu, ali su situaciju isčupali Vendt i Vestergard, koji su dobrim reakcijama sprečili izjednačenje i potvrdili veliko slavlje u Mehengladbahu.

Petak

Hanover – Štutgart 1:1 (0:1)

(Fulkrug 76 – Asano 24)

Subota

Augzburg – Volfzburg 2:1 (0:1)

(Gregorič 51, Finbogason 78 – Didavi 40)

Dortmund – Šalke 4:4 (4:0)

(Obamejan 12, Stambuli 18ag, Gece 20, Gereiro 25 – Burgštaler 61, Harit 65, Kaliđuri 86, Naldo 93)

Ajntraht Frankfurt – Leverkuzen 0:1 (0:0)

(Foland 76)

RB Lajpcig – Verder 2:0 (1:0)

(Keita 34, Bernardo 87)

Frajburg – Majnc 2:1 (0:0)

(Petersen 51, Kat 91 – Bergrin 93)

Menhengladbah – Bajern 2:1 (2:0)

(Azar 39pen, Ginter 44 – Vidal 74)

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter