0
Evropske lige

2017.06.23 Bydgoszcz Pilka nozna Mistrzostwa Europy U21 Euro U21 Serbia - Hiszpania (Serbia - Spain) N/z Inaki Williams Nemanja Maksimovic Foto Norbert Barczyk / PressFocus 2017.06.23 Bydgoszcz Football UEFA Under21 Championship Poland 2017 Serbia - Hiszpania (Serbia - Spain) Inaki Williams Nemanja Maksimovic Credit: Norbert Barczyk / PressFocus / NEWSPIX.PL --- Newspix.pl

NEMANJA MAKSIMOVIĆ: Zvezda zvala ali me Valensija nije pustila, poštujem BiH ali je Srbija moj izbor

Objavljeno: 21.11.17 u 18:30

Junak zlatnih „Orlića“ iz finala sa Brazilom, na omladinskom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, za medije u BiH govorio o ineteresovanju crvneno-belih za njega ali i svom izboru nacionalnog tima.

Kao i u slučaju mnogih pre njega i u slučaju Nemanje Maksimovića, Crvena zvezda je napravila lošu procenu i olako ga se odrekla. Tako je mladi vezista svoju fudbalsku sreću tražio preko Domžala do Kavkaza, gde se u dalekoj Astani proslavio tako što ih je po prvi put u klupskoj istoriji uveo u Ligu šampiona.

-Sa 19 godina otići u Kazahstan nije bila nimalo jednostavna odluka. Znao sam da mi Astana može da donese mnogo toga dobrog, ali takođe, moglo je da se desi i mnogo toga lošeg. Srećom, to se pokazalo kao pravi put za mene. Astana je klub koji je po nivou i uslovima daleko iznad zemlje u kojoj se nalazi i lige u kojoj igra. U startu je bilo lako prilagoditi se, jer je u klubu bilo dosta igrača s naših prostora, počevši od Aničića, Erića, Ilića, kasnije su došli Despotović, Ibraimi…-reako je Maksimović za „SportSport.ba

Nakon dve uspešne godine u Kazahstanu i dobrih partija u evrokupovima, usledilo je interesovanje brojnih klubova za Maksimovića, koji se na kraju odlučio za prelazak u Valensiju.

Ipak nisu za mladog fudbalera stvari bile najidealnije po dolasku u Španiju, pošto za sada ne dobija previše šanse u drugoplasiranom timu Primere, a tu situaciju pokušala je da iskoristi Zvezda, koja je imala nameru da prošle zime vrati svoje dete u klub. Ipak do saradnje nije došlo.

-Još pred kraj letnjeg prelaznog roka nekoliko klubova me je želelo dovesti, uključujući i Crvenu zvezdu, ali u Valenciji su tada odlučili da je najbolje da ostanem i da se adaptiram što pre. Sada kada dođe zima videćemo šta je najbolje za moj razvoj. Mada, iako sad mnogo ne igram, osećam da napredujem svakako. Mnogo je jači ritam u Španiji- kaže mladi srpski fudbaler.

Maksimović kaže da ni jednog momenta nije zažalio što je došao u Valensiju, kao i da čvrsto veruje da njegovo vreme tek dolazi.

-Kada se otvorila opcija da dođem na „Mestalju“, nisam se mnogo dvoumio, pogotovo kada sam kroz razgovor s bivšim sportskim direktorom video da postoji jasna vizija. Ovo je jedan od tri najveća kluva u Šoaniji a ja sam tu nov, malo manje igram, ali borim se za šansu koju ću, nadam se, iskoristiti. Razgovarao sam i sa trenerom oko toga. Rekao mi je da dobro radim, da sam mlad i da moje vreme tek dolazi-, ističe je Maksimović.

Za kraj on se dotakao i svog izbora nacionalne selekcije, gde je nakon osvajanja omladinskog Svetskog prvenstva na Novom Zelandu sa Srbijom, debitovao i za seniorski tim „Orlova“.

-Ja poštujem i volim Bosnu i Hercegovinu, ali nisam imao dilemu po pitanju toga za koga ću igrati. U Srbiji sam proveo ceo život, igrao za omladinske selekcije i bio je logičan sled događaja da doguram i do A tima- rekao je Maksimović, kome je otac poreklom iz Han Pjeska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter