0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Rapsodija Napolija u drugom poluvremenu oživela nade u prolaz, Lajpcig protutnjao kroz kneževinu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.17 u 22:41

Fudbaleri Napolija ostvarili važnu pobedu na domaćem terenu, savladavši ekipu Šahtjora sa 3:0, u utakmici 5. kola Lige šampiona. Ludo poluvreme u Monaku, minimalna pobeda Sitija nad Fejnordom.

Utakmica Napolija i Šahtjora donela je dva poptuno različita poluvremena, gde je domaći tim sjajnom igrom u nastavku uspeo da dođe do ubeldjivog trijumfa i ponovo oživi nade u plasman u osminu finala.

Prvo poluvreme na polupraznom stadionu „San Paolo“ nije ponudilo bog zna šta, a pre svega se očekivalo više od domaćina kome je igrala samo pobeda u ovom susretu.

Prvu šansu Napoli je stvorio već u prvom minutu, kada je Insinje lepo uposlio Kaljehona koji je za koji bio za nijansku sporiji nego što je bilo neophodno.

Deset minuta kasnije na drugoj strani je zapretio Tajson, da bi najbolju priliku za italijanski tim propustio Insinje, koji je u 28. minutu možda i poranio sa šutem nakon asistencije Hamšika i tako omogućio Pjatovu da spreči pogodak.

Od zanimljivosti u prvih 45. minuta videli smo još i udarac Freda, pet minuta pre odlaska na odmor, koji je ipak bio preblizu golmanu Pepeu Reini.

Drugi deo utakmice doneo je mnogo konkretniju igru Napolija, koji je u početnih 10 minuta vršio konstantan pritisak na gol Šahtjora, a to im se isplatio u 56. minutu nakon majstorije Lorenca Insinjea.

Omaleni krilni napadač izveo sjajnu minijaturu, kada se sa desnog krila prebacio u sredinu, namestio se na šut i pogodio same rašlje nemoćnog Pjatova.

Ovaj pogodak dodatno je podigao domaćina, koji je u nastavku pojurio da reši posao a to su mogli da urade već u 68. minutu, kada je Zielinski propustio veliku šansu. Ovoj prilici je prethodina velika greška defanzivca ukrajinskog tima, Butke, kome je Mertens oduzeo loptu u kaznenom prostoru, ali je nakon asistencije Belgijanca Zielinski promašio maltene prazan gol.

Ipak ono što je propustio tada, Poljak je nadoknadio u 81. minuut, kada je ponovo u saradnji sa Mertensom izigrao odbranu gostiju i duplirao prednost svog tima.

Svega dva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Dris Mertens, koji je jedan odbitan nakon odbrane Pjatova pospremio u mrežu i zaokružio sjajno drugo poluvreme Napolitanaca.

Ubedljivu pobedu zabeležila je i ekipa Red Bul Lajpciga, koja je na gostovanju Monaku slavila sa 4:1.

Situacija na stadionu „Lju drugi“ bila je jasna maltene posle nepunih deset minuta igre, do kada su gosti zahvaljujući nespretnim reakcijama Žemersona došli do dva laka pogotka.

Najpre je brazilski defanzivac u 6. minutu zatresao sopstvenu mrežu, nakon prodora po desnoj stranui i centaršuta Sabicera, a već po polasku sa centra njeovo loše dodavanje prouzrokovalo je i drugi pogodak Nemaca, koji su preko Tima Vernera duplirali prednost.

Ovom pobedom Lajpcig je sačuvao realne šanse za plasman u osminu finala, dok je Monako i definitivno završio svoju ovogodišnju evropsku odiseju.

Izvor:Youtube/zayd oussama

Do kraja poluvremena viđena su još tri pogotka, a najpre je u 31. minutu, nakon penala koji je skrivio Falkao, Lajpcig poveo sa 3:0 a strelac je opet Timo Verner.

Radamel Falkao se za skrivljeni penal delimično iskupio u 43. minutu, kada je smanji prednost gostiju na 3:1, međutim samo dva minuta kasnije Nabi Keita postiže i četvrti pogodak za nemačkog vicešampiona i ispostaviće se postavlja konačan rezultat

Grupa F
Mančester Siti – Fajenord 1:0 (0:0)
(Sterling 88)

Napoli – Šahtjor 3:0 (0:0)
(Insinje 56, Zjelinski 81, Mertens 83)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa G

Bešiktaš – Porto 1:1 (1:1)
(Taliska 41 – Felipe 29)

Monako – Lajpcig 1:4 (1:4)
(Falkao 43 – Žemerson 6, Verner 9, 31pen, Keita 45)

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter