1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan protutnjao kroz Ivanjicu i sigurnom pobedom najavio meč sezone (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.17 u 14:52

Aktuelni šampion Partizan lako je savladao Javor Matis u Ivanjici sa 2:0 (2:0), ispunio je cilj priključkom za Crvenom zvezdom i okreće se Jang Bojsu.

Ono što su želeli, to su crno-beli dobili. Snažan početak, otvaranje utakmice brzim golom, zatim još jedan pogodak i zatvaranje meča u drugom poluvremenu. Laka pobeda i svi igrači sačuvani od povreda. Misli mogu da krenu ka Švajcarcima.

No, ostaje da se vidi kakvo je stanje sa Sašom Ilićem, jer kapiten danas nije igrao zbog bola koji je osetio na jučerašnjem treningu, a njegovo iskustvo moglo bi da bude krucijalno u meču kakav će biti protiv Jang Bojsa u četvrtak od 21:05h.

No, najvažnija je pobeda, a za nju je danas bio najzaslužniji Marko Janković. Crnogorski reprezentativac je najpre u 9. minutu šutirao veoma snažno sa oko 20 metara, lopta je zakačila igrača u bloku i prevarila Đogatovića, koji svakako, reklo bi se, ne bi mogao bolje da reaguje.

FOTO: STARSPORT

Ništa taj gol nije promenio u igri dva tima, već je Partizan nastavio a napada, a u 24. minutu poništen je gol Ognjena Ožegovića zbog navodnog faula Leandrea Tavambe posle kornera sa desne strane.

Ipak, nagrada za ofanzivan pristup ‘parnog valjka’ stigla je u 37. minutu, a egzekutor je ponovo bio Marko Janković. Još jednom je, gotovo na identičan način šutirao sa slične pozicije, i ponovo je lopta zakačila defanzivca, Karišika, te je ovog puta Đogatović, slučajno, bio lobovan.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Očekivala se reakcija Javora, ali nje nije bilo ni u nastavku. Partizan je u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu, diktirao tempo, ili bolje reći, usporavao ga i utakmicu u potpunosti usmerio onako kako njemu odgovara.

Bilo je još prilika, a verovatno najveću na meču propustio je Nemanja G. Miletić. Korner sa leve strane i odbitak mu je pao pravo na jaču levu nogu, ali je neshvatljivo šutirao pored desne stative.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Mala kazna mogla je da stigne u 81. minutu kada su domaći jedini put ozbiljno zagrejali dlanove Stojkovića. Šutirao je Milanović sa oko 20 metara, ‘ubacio’ je puno felša u taj udarac desnom nogom, ali nedovoljno da bi se savladao golman kalibra našeg reprezentativnog golmana.

I to je bilo to. Po blatnjavom terenu u Ivanjici više se nije ni moglo očekivati od ovog meča, koji je za crno-bele bio samo još jedna usputna stanica, a za Javor loše mesto na kom bi tražili bodove za opstanak.

FOTO: STARSPORT

Javor Matis – Partizan 0:2 (0:2)
(Janković 9, 37)

Stadion u Ivanjici kraj Moravice
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)

JAVOR: Đogatović – Terzić, Kornelijus, Kolaković (od 65. Cvetković), Amanović – Mitošević, Karišik – Eliomar, Milanović, Sević (od 52. Ilić) – Ivanovski (od 82. Obradović)

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić – Pantić, Jevtović – Tošić, Tavamba, Janković (od 60. Suma) – Ožegović (od 70. Đuričković).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter