0
Evropske lige

SERIJA A: Milan bez šansi na ‘San Paolu’, Napoli ostaje lider i nakon ovog kola (VIDEO)

Objavljeno: 18.11.17 u 22:42

Fudbaleri Napolija slavili su poslednjem subotnjem meču, 13. kola italijanskog šampionata, pošto su na domaćem terenu savladali ekipu Milana rezultatom 2:0.

Nije bilo previše dileme oko pitanja pobednika u jednom od derbija kola, pošto je ekipa Maurisija Sarija čitavim tokom utakmice prikazala znatno bolju igru i na kraju zasluženo došla do 11 trijumfa.

Od starta je domaćin krenuo u juriš na novu pobedu, diktirao tempo utakmice a do vođstva su konačno stigli u 33. minutu preko Lorenca Insinjea, koji je dobro izbegao ofsajd zamku nakon proigravanja Žoržinja i savladao Donarumu za vođstvo svog tima.

Izvor:Youtube/Calcio Champagne Sintesi

Omaleni krilni napadač je u samom finišu prvog poluvremena imao još jedan odličan pokušaj da duplira vođstvo Napolija, međutim ovoga puta je uspešniji bio mladi golman „rosonera“, koji je vrhovima prstiju nekako izvukao loptu ispod prečke.

Domaćin je u drugo poluvreme ušao rešen da što pre reši pitanje pobednika i u prvih pet minuta nastavka opasno zapretio preko Mertensa u 47. minutu, odnosno Hamšika tri minuta kasnije.

U tim trenucima je mladi golman Milana ponovo bio na visini zadatka i sačuvao svoj tim, ali ni on nije mogao ništa u 73. minutu, kada je Pjotr Zjelinski duplirao prednost lidera prvenstva. Poljski vezista je, samo četiri minuta nakon što je zamenio Hamšika, odlično ispratio jednu dubinsku loptu Mertensa, izašao sam pred Donarumu i proturio mu lotpu kroz noge za razrešenje pitanja pobednika.

Izvor:Youtube/TuboMalefico

Naravno, do kraja je ostalo dovoljno vremena da Milan pokuša da iščupa barem bod, međutim njihova prilično bezidejna igra u napadu je znanto olakšala domaćinu odbranu svog gola.

U prvom minutu nadoknade pojavio se tračak nade da bi gosti možda mogli da šokiraju „San Paolo“, nakon što je Romanjoli smanjio rezultat na 2:1, ali za tako nešto ipak nije bilo vremena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter