Leandre Tavamba je eksplodirao ove sezone, te ne čudi što se klubovi iz liga ‘petice’ interesuju za snažnog Kamerunca, Partizan se pita.

Danima unazad iz Humske se spominje da postoji interesovanje iz Italije za Leandrea Tavambu. Odličan učinak kamerunskog napadača, kako saznaje HotSport, zapao je za oko predstavnicima Kjeva i Đenove, koji su nekoliko puta snimali stasitog golgetera na evropskim mečevima. Prvo protiv Jang Bojsa i zatim Dinama iz Kijeva, a načelno su spremni da izdvoje na ime obestećenja iznad dva miliona evra. Zvanično njihov plan je da do angažmana, ako padne dogovor, usledi u januaru i da se posle 15. decembra utanače uslovi.


Ranije se pojavila i informacija da su Rusi i Turci takođe pikirali Leandrea Tavambu, pa čak i sa Dalekog istoka iz Kine i Južne Koreje. Golgeter svakako igra najbolju polusezonu u karijeri posle dolaska pre godinu dana iz Kairata. Na potezu je uprava Partizana, pošto igrač ima ugovor do leta 2019. godine.

Leandre Tavamba je ove sezone postigao sedam golova u Superligi Srbije i ima šest asistencija. U Ligi Evrope je tri puta tresao mrežu, a u Ligi šampiona jednom. Sjajan učinak Kamerunca.