0
Evropske lige

FOTO: Bayern Munich

BUNDESLIGA: Bajern gazi ka novoj tituli, Keln nastavlja da ređa poraze

Objavljeno: 18.11.17 u 17:25

Bavaci su pred svojim navijačima bili ubedljivi protiv Augsburga i slavili rezultatom 3:0 u meču 12. kola nemačkog šampionata. „Jarčevi“ poraženi na gostovanju Manjcu.

Fudbaleri Bajerna nisu imali previše problema protiv Augsburga i sav posao su praktično rešili u finišu prvog poluvremena.

Pola sata je trebalo ekipi Jupa Hajnkensa da probije bedem pred golom gostiju, a prednost aktuelnom šampionu Bundeslige doneo je Arturo Vidal u 31. minutu, nakon guzve u kaznenom prostoru gostiju.

Sedam minuta kasnije Robert Levandovski je duplirao prednost Bavaraca, nakon asistencije Vidala, i tada je već bilo jasno da domaćin sigurno gazi ka devetoj pobedi u prvenstvu.

Početkom drugog poluvremena i definitivno je stavljena tačka na ovu utakmicu, nakon drugog pogotka Levendovskog u 49. minutu, a to je ispostaviće se bio i konačan rezultat susreta.

Sa druge strane Zvezdin rival u Ligi Evrope, ekipa Kelna, nastavlja da niže poraze u domaćem šampionatu a ovoga puta praznih šaka su se vratili iz Majnca, pošto su poraženi sa 1:0.

„Jarčevima“ ni činjenica da su poslenjih dvadesetak imali igrača više, nakon isključenja Đulija Donatija, nije pomogla da na kraju makar do jednog boda.

Gol odluke na ovom meču Majnc je postigao u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 43. minutu, a strelac je bio Daniel Brosinski i tako Kelnu naneo i 10. poraz u šampionatu.

Petak:

Štutgart-Dortmund 2:1

Subota:

Majnc-Keln 1:0

Hofenhajm-Frankfurt 1:1

Leverkuzen-Lajpcig 2:2

Volfsburg-Frajburg 3:1

Bajern-Augsburg 3:1

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter