0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ORLIĆI I DALJE MAKSIMALNI: Lutovac doneo a Radunović sačuvao vođstvo Srbije za trijumf u Jerevanu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.17 u 13:55

Mlada reprezentacija Srbije došla je i do pete pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je na gostovanju u Jermeniji slavila minimalnim rezultatom, pogotkom Aleksandra Lutovca.

Rezulat 1:0 možda i ne oslikava najbolje sliku na terenu, gde je ekipa Gorana Đorovića od početka do kraja dominirala, stvorila nekoliko odličnih šansi i samo je nedostatak koncentracije i malo sreće sprečio ubedljiviji trijumf  „Orlića“.

Krenuo je naš tim napadački od samog starta meča u Jerevanu, sa namerom da upiše nova tri boda u ovim kvalifikacijama i tokom prvog poluvremena imao nekoliko izglednih šansi.

Srbija je najpre zapretila preko Vukašina Jovanovića, koji je povukao loptu sa svoje polovine ušao u priliku ali je njegov šut pogodio spoljni deo mreže.

Nakon toga Jermenima je zapretio i Saša Lukić, ali ubeljivo najbolju šansu propustio je Aleksandar Lutovac u samom finišu poluvremena.

Igrao se 42. minut kada je Luka Adžić lepo proigrao napadača Rada, koji je zaista na neverovatan način ovu loptu umesto u mrežu poslao pored gola.

Ipak Lutovac se za ovaj promašaj iskupio već na startu drugog poluvremena, kada se dobro snašao u kaznenom prostoru domaćina i jedno ne baš najspretnije dodavanje Danila Pantića nekako ubacio u gol za vođstvo Srbije od 1:0.

Imali su „Orlići“ nakon pogotka još nekoliko odličnih šansi da dupliraju vođstvo i reše piranje pobednika, a najbolju je propustio Luka Jović u 68. minutu, kada je nakon sjajnog proigravanja Saše Lukića pogodio okvir gola.

Četiri minuta kasnije dobro je pokušao i Danilo Pantić, ali je njegov udarac dobro odrbanio golman domaćina a vezista Partizana je u 84. minutu postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

Umesto da mirno privede utakmicu kraju, naš tim je u samom finišu ušao u nervozu a Jermeni su to umalo kaznili u 87. minutu, kada je kapiten domaćina Ametisijan izašao sam pred golmana Radunovića ali je naš čuvar mreže maestralno reagovao i izrastao u junaka utakmice.

Tako je naš tim zabeležio i petu pobedu ukvalifikacijama za šampionat „Starog kontinenta“ iz isto toliko utakmica i učverstio se na liderskoj poziciji grupe 7.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter