0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘PRAVNO NASILJE’ U NIŠU: Radnički u blokadi, klub ogorčen na pravosuđe

Objavljeno: 09.11.17 u 18:55

Fudbalski klub Radnički iz Niša je obavestio javnost da se nalazi u blokadi računa od 15 miliona dinara.

U nju je dospeo zbog presude Vrhovnog kasacionog suda u korist bivšeg predsednika Meraklija, Zorana Bankovića.

On je tužio Radnički za vraćanje pozajmice a Apelacioni sud u nišu je presudio u korist kluba. Ipak, odluka je promenjena preko vanrednog pravnog leka te je po novoj presudi Vrhovnog kasacionog suda od 20. oktobra Radnički dužan da izmiri obaveze od 9,9 miliona dinara prema Bankoviću.

To se uopšte nije dopalo čelnim ljudima Radničkog koji su ovaj potez okarakterisali kao ‘pravno nasilje’. Prvenstveno zbog toga što se ceo slučaj odnosi na fotokopirana dokumenta, a ne originalne priznanice koje po rečima čelnika Nišlija – ne postoje.

Radnički je organizovao konferenciju za medije u kojoj je glavnu reč imala advokatica kluba, Ivana Panajotović:

– Po novoj presudi, klub treba da isplati Bankoviću više od 9,9 miliona dinara, sa kamatom od 12. juna 2014. godine, kao i troškove postupka koji su verovatno dosta veliki. Ovakvom odlukom došlo je do automatske blokade računa Radničkog u iznosu od oko 15 miliona dinara. Smatramo da je povređeno pravo na pravično suđenje jer nije raspravljeno i odlučivano o svim činjenicama koje smo izneli. Nijedan sud nije izvršio uvid u originale priznanica jer oni i ne postoje. Samo u toku 2017. godine, Radnički je dobio više presuda u svoju korist, čija vrednost ukupno iznosi oko 50 miliona dinara, tako da je klub bio na odličnom putu ka oporavku i potpunoj finansijskoj konsolidaciji. Sada klub dospeva u veliki problem, jer je račun blokiran, a ustavna žalba ne odlaže izvršenje presude. Pritom, rokovi su neodređeni, jer Ustavni sud ima ogroman priliv žalbi. Mi ćemo pokušati da izdejstvujemo neku hitnost u odlučivanju, ali nema garancije za tako nešto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter