Ima ponekad veoma upornih ljudi, a jedan od njih je Dik Advokat, čovek koji ne pamti kada je poslednji put izdržao više od godinu dana na nekoj od klupa.

Ako želite da posle šest ili 12 meseci ostanete bez trenera, pozovite Dika Advokata. Holandski stručnjak poslednjih godina nema sreće sa izborom klubova i reprezentacija.


Naime, Advokat je ‘lale’ preuzeu u maju ove godine, ali pošto Holandija nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo uslediće razlaz. Dik će ‘zemlju vetrenjča’ voditi još na prijateljskim mečevima sa Škotskom i Rumunijom, a onda sledi razlaz.

– Ispred mene su poslednje dve utakmice, napuštam reprezentaciju. Još nikome nisam rekao da odlazim, tako da nisam pregovarao sa drugim klubovima. Razmišljam samo o dve utakmice, a onda ćemo videti šta dalje. Isti sam kao Luj van Gal, nikad ne reci nikad – rekao je Advokat.

Tokom duge karijere vodio je reprezentacije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.