0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Ludilo poslednjeg kola, iznenađenje dana Piksiju ‘otelo’ Ligu šampiona!

Objavljeno: 04.11.17 u 10:50

Ovog jutra odigrano je poslednje kolo u kineskoj Superligi, a naš Dragan Stojković Piksi borio se za Ligu šampiona do koje, i pored pobede, nije stigao.

Dragan Stojković je sa svojim timom Guangžu R&F ove sezone ostvario zapažen rezultat i našao se odmah iza najbogatije trojke kineske Superlige, ali je i pored toga mogao da im pomrsi račune i ukrade nekom od njih mesto u azijskoj Ligi šampiona naredne sezone.

Za to je bilo potrebno da u današnjem poslednjem kolu, najpre, savlada Čongkvin Lifan na gostovanju, što je njegov tim sa lakoćom uradio.

Golovima Zahavija i Teng Jia Guangžu R&F je slavio sa 2:0 i ujedno osluškivao rezultat iz komšiluka gde je šampion Guangžu Evergrande dočekao trećeplasirani Tjanđin Kvanđan.

A tamo, iznenađenje kola. Gosti su odneli pobedu sa šampionskog ognjišta rezultatom 2:1 i tako uskratili priliku da se kroz gol-razliku Piksi i njegov tim nadaju kvalifikacijama za Ligu šampiona.

To je ujedno bila i najveća nepoznanica pred poslednje kolo, ali je na žalost srpskog stručnjaka sreća bila na strani Tjanđina.

Najbogatiji meč dana gledali smo između Šandong Lunenga i Hebeija, gde smo videli čak devet pogodaka, a trijumf je odneo domaći sastav rezultatom 5:4.

Šampion je, dakle, ekipa Guangžu Evergrandea, u kvalifikacije za Ligu šampiona će sa drugog i trećeg mesta Šangaj SIPG i Tjanđin Kvanđin, dok su u niži rang ispali Đanbian i Liaoning.

Superliga Kine, poslednje kolo:

Peking Žuan – Čangčun Jatai 1:2 (1:2)
Čongkvin Lifan – Guangžu R&F 0:2 (0:1)
Guangžu Evergrande – Tjanđin Kvanđin 1:2 (0:1)
Liaoning – Šangaj Šenhua 1:4 (0:2)
Šangong Luneng – Hebei 5:4 (2:0)
Šangaj SIPG – Đangsu Suning 2:3 (1:2)
Tjanđin Teda – Đenan 1:0 (1:0)
Đanbian – Guižu Žičeng 3:0 (2:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter