2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

NEVEROVATNI ALBANCI: Provocirali pitanjima o caru Lazaru, a zovu se po Đurađu Skenderbegu

Objavljeno: 03.11.17 u 12:10

Iako su se i jedan i drugi klub potrudili da sve prođe u najboljem redu, albanski novinari su našli zamerke.

Najveće naravno u koreografiji Partizana koja je po njihovom mišljenju vređala fudbalere Skenderbega.

Odmah po završetku utakmice su na konferenciji za medije albanski novinari postavili pitanje o tome da li će UEFA kazniti Partizan zbog skandiranja ‘Kosovo je Srbija’ i lika cara Lazara na tribinama.

Od portparolke kluba Biljane Obradović su dobili odričan odgovor:

– UEFA je bila obaveštena o baneru sa likom cara Lazara na početku utakmice i oni su to dozvolili. Reč koja je bila zabranjena i zbog koje bismo bili kažnjeni je reč „šiptar”, a skandiranje Kosovo je dozvoljeno budući da je Kosovo deo Srbije.

Pojedine Albance je očigledno uvretio lik cara Lazara iako se radi o istorijskoj ličnosti i heroju našeg naroda koji je predvodio srpsku vojsku u Boju na Kosovu. To zaista čudi jer albanski klub nosi naziv ‘Skenderbeu’ (u prevodu sa turskog Skenderbeg) koji je takođe istorijska ličnost i albanski nacionalni heroj koji je predvodio otpor albanskih plemena turskim osvajačima i islamizaciji. Inače, Đurađ Kastriot Skenderbeg bio je srpskog porekla.

Ono što je najbitnije jeste da su i meč u Albaniji i Srbiji prošli bez incidenata, što je jedna velika pobeda sporta.

0
0

2 Komentara

  1. Albanci su isti bas kao i nasi Crnogorci svojataju i velicaju nasto kao svoje a da pri tome sebe protivrece i da nisu svesni da je to njihovo svoje u stvari samo necije drugo svoje. To vam dodje isto kao sto je ovima iz rupe sa Autokomande bilo ruzno i ponizno da ih zovu „ciganima“ pa brze bolje proglasise sebe „delijama“ kao cestitim Srbima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter