2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

NE PRESTAJU: Albancima ni objašnjenja nisu dovoljna, za njih je sinoć u Humskoj viđen – skandal?! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.17 u 14:49

Iako su gosti iz Albanije u Beogradu ugošćeni sa maksimalnom pažnjom, kako igrači, tako i predstavnici medija, nekima od njih to nije bilo dovoljno.

Odmah po završetku utakmice su na konferenciji za medije albanski novinari postavili pitanje o tome da li će UEFA kazniti Partizan zbog skandiranja ‘Kosovo je Srbija’ i lika cara Lazara na tribinama.

Od portparolke kluba Biljane Obradović su dobili odričan odgovor:

– UEFA je bila obaveštena o baneru sa likom cara Lazara na početku utakmice i oni su to dozvolili. Reč koja je bila zabranjena i zbog koje bismo bili kažnjeni je reč ‘šiptar’, a skandiranje ‘Kosovo je Srbija’ je dozvoljeno budući da je Kosovo deo Srbije.

Međutim, to im nije bilo dovoljno. Danas je novinar Blerim Jahaj za ‘Sport Ekspres’ to osudio, navodivši čak da su i srpski novinari podržavali, za njega, ‘sporno’ navijanje. Dakle, ni za UEFA to nije bio problem, ali za njega jeste.

– ‘Kosovo je Srbija’, to se pevalo od početka do kraja utakmice, a zvanični spiker je samo doprineo toj farsi, čak su i neki lokalni (srpski) novinari aplaudirali. Ovo je bilo to ‘gostoprimstvo’ Srba, koji su, za razliku od meča u Elbasanu, upućivali mnogo više uvreda… Ovo je, zapravo, bila fotokopija onoga što se dogodilo na istom tom stadionu pre tri godine (prekinut meč Srbija – Albanija), sa malim izuzetkom – reč ‘šiptar’ nije se koristila. Sve ostalo je bilo tu, patriotska koreografija i male zastave sa natpisom ‘Kosovo je Srbija’ – ogorčen je Jahaj, očigledno se nadajući da će srpski navijači ponovo napraviti istu grešku i naterati Evropsku kuću fudbala da reaguje. Ali, beleška je ostala prazna.

Čak je otišao korak dalje i naveo da se sa tribina čula pesma ‘ko ne skače, taj je nananana’, umesto ‘šiptar’, što nije tačno.

Na kraju je optužio UEFA da je bila saučesnik sa Partizanom u ovom poduhvatu. Reklo bi se da je zaista otišao predaleko…

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

0
0

2 Komentara

  1. Zbog brilijantnog navijanja navijaca institucije, jedino su sestre od arnauta tuznije, popularne ganke sekundarke!
    IDEMO DALJE NIKO NAM NISTA NE MOZE!GAZI BORANIJU A I GRASAK!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter