2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Partizan se iskupio za Elbasan, prva pobeda u grupi i veliki korak ka ‘evropskom proleću’ (FOTO)

Objavljeno: 02.11.17 u 20:52

Crno-beli su ostvarili prvu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone.

Izabranici Miroslava Đukića su odigrali mnogo bolje nego u Albaniji i rezultatom 2:0 porazili Skenderbeg.

Gosti su započeli nešto ofanzivnije i prvi zapretili. Vanđeli je gađao ali je bez većih problema opasnost otklonio Vladimir Stojković. Prvi u nizu slobodnih udaraca je Zoran Tošić imao u 14. minutu. Tada je popularni Bambi fauliran, a sa oko 25 metara je pokušao da savlada Šehija. Međutim, 40-godišnji golman paradom brani pokušaj Srbina.

Partizan polako preuzima inicijativu i već od sredine prvog poluvremena su se gotovo sva zbivanja odvijala na polovini gostiju. Posle centaršuta Tošića je odličnu poziciju imao Miletić, ali je Marko Radaš uspeo da izbaci loptu i spreči defanzivca Partizana da dođe do nje.

Tempo je opao i činilo se da će i treće poluvreme ova dva tima proći bez golova. Međutim, Zoran Tošić je ponovo izborio slobodan udarac koji je bio koban po Skenderbeg. Iako je dobio nešto jači udarac, Zoran Tošić je smogao snage da izvede slobodnjak. Ni pozicija nije bila idealna, morao je levom nogom da gađa sa leve strane, ali je pogodio. Izuzetno precizan šut i golman Skenderbega koji je ostao ukupan.

FOTO: STARSPORT

Odmah po početku drugog dela igre, nakon samo šest minuta, zbog jednog starta Tošić dobija žuti karton zbog kojeg neće igrati 23. novembra protiv Jang Bojsa u Humskoj.

Partizan ulazi hrabro i u drugo poluvreme. Potpuna inicijativa je na strani domaćina koji pritiska rivala što unosi nemir među igrače Skenderbega. U 61. minutu odlična prilika za Tavambu. U vatru ga je bacio Zoran Tošić sjajnim dodavanjem, a Leandre Tavamba je ispred sebe imao samo golmana Šehija. Ipak, desno je utrčavao Ognjen Ožegović kojeg tamnoputi napadač nije proigrao, već je pokušao lob udarcem. Vrhovima prstiju je golman gostiju odbranio.

FOTO: STARSPORT

Lopta je otišla u korner, a udarac iz ugla izveo je Tošić. Bambi je idealno centrirao, Leandre Tavamba je pokušao sa samo šest metara, ali je Šehi opet bio na visini zadatka i uspeo je da odbrani i ovu stoprocentnu priliku.

Međutim, uspeo je Tavamba da zatrese mrežu Skenderbega. Igrao se 66. minut kada je Vanđeli loptu oteo Ognjen Ožegović i izašao sam pred golmana Skenderbega. Odlučio se da ne bude sebičan, pustio loptu na stranu Tavambi kojem je ostao lakši deo posla za 2:0.

Tavamba je imao dobru priliku i u 74. minutu, tada ga je proigrao Marko Janković, ali je nakon udarca iz daljine lopta otišla tik pored stative gostujućeg tima. Najbolju priliku na meču za goste imao je Marko Radaš koji je gađao iz slobodnjaka i želeo da prevari Stojkovića udarcem ispod živog zida, ali je reprezentativni golman bio na pravom mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PARTIZAN – SKENDERBEG 2:0 (1:0)
/Tošić 39, Tavamba 66/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 18.000
Sudija: Karlos del Kero (Španija)
Žuti kartoni: Jevtović, Tošić (Partizan), Jašanica (Skenderbeg)

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić – Everton, Jevtović – Tošić (od 82. Pantić), Tavamba (od 88. Jovanović), Janković – Ožegović (od 74. Radin). Trener: Miroslav Đukić.

SKENDERBEG: Šehi – Vanjeli, Radaš, Jašanica, Mici (od 65. Aljiti) – Taku (od 89. Sahiti), Liljaj, Muzaka – Segun, Sou, Gavazaj (od 68. Našpor). Trener: Ilir Daja.

0
0

2 Komentara

  1. Trebalo je na vreme dovesti boljeg trenera, djukic nikako da skocka taktiku, i pored pobede, on nije trener za Partizan, jeli uopste skopcao koja je sumina pozicija sa koje je davao golove u slovanu, hajde neka mu neko nacrta to i posalje na adresu u humsku za Miroslava djukica, po mogucnosti da bar jednom nedeljno neko salje tu posiljku k njemu, valda ce mu sinuti da je otvori i vidi sta mu je ciniti, pozdrav, partizanu sve najbolje i da pobedi jang bojs i plasira se dalje, neka bude tako, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve osim tri boda je za zaborav. Hvala Stojketu sto nas je spasio vece bruke, hvala Bambiju na majstoriji, hvala Evertonu,Vulicevicu,Mileticu stoperu,Jevtovicu i Ozegovicu koji su se borili kao lavovi, hvala gostima sto su pored borbenosti prikazali ipak nesto vise limitiranosti od nas.Neko ce reci,vazno je da smo pobedili, da, ali problem ovog tima i dalje ostaje,igracki smo limitirani a igre i dalje nema. Cemu da se nadamo sa ovakvom igrom pred jacim ekipama kao sto su Dinamo i Yang Bojs ? Da bi smo prosli dalje mi ipak moramo pobediti Yang Bojse u Beogradu a to ce biti skoro nemoguca misija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter