0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Sitiju derbi na ‘San Paoliju’, Šahtjor i Porto se pobedama približili nokaut fazi! (VIDEO)

Objavljeno: 01.11.17 u 22:43

Mančester Siti slavio je u okviru četvrtog kola Lige šampina na gostovanju Napoliju, rezultatom 4:2 i tako došao na korak od osvajanja prvog mesta u grupi. Važne pobede ostvarili i Šahtjor i Porto.

Sjajna utakmica viđena je u Napulju, gde su obe ekipe imale periode dominacije, ali su na kraju „građani“ bolje koristili svoje šanse i na kraju upisali izuzezno važnu pobedu, koja ih je dovela na prag prvog mesta.

Domaćin je nošen frenetičnom podrškom sa tribina bolje otvorio utakmicu, bio konkretniji u prvih pola sata a to im se isplatilo u 21. minutu kada je Insinje iskoristio odličnu asistenciju Mertensa i doveo svoj tim u vođstvo.

Kao što smo spomenuli, prvih pola sata proteklo je u znaku Napolitanaca, a to je presekao Nikolas Otamendi, koji je nakon centaršuta Ilkaja Gundogana bio najviši u kaznenom prostoru rivala i postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona za rezultatsko poravnanje.

Imao je Siti osam minuta kasnije šansu i za potpuni preokret, najpre je Otamendi umalo postigao i drugi pogodak a zatim i udarac Stounsa završio na prečki, pa se na odmor otišlo nerešenih rezultatom.

Start drugog poluvremena doneo je vođstvo engleskog tima, a strelac je bio Stouns čiji je udarac glavom u 48. minutu, nakon centaršuta Sanea, od prečke nekako završio iza gol linije.

Nakon toga Napoli je svestan da nema šta da čeka krenuo u ofanzivu i u 56. minutu umalo došao do izjednačenja preko Insinjea, čiji je šut pogodio okvir gola. Ipak pet minuta kasnije, nakon neopreznog starta Sanea na Albiolu dosuđena je najstroža kazna za domaćina a siguran realizator bio je Žoržinjo.

Verovatno ključni momenat meča dogodio se u 68. minutu, kada je Kaljehon imao kolosalnu šansu da donese novo vođstvo Italijanima, međutim njegov udarac je golman gostiju Ederson na čudesan način prebacio preko gola i sačuvao svoj tim, koji je već u sledećem napadu došao do novog vođstva.

Nakon kornera koji je imao domaćin, sevnula je kontra Mačestera, koju je povukao Sane, u finišu akcije se lopta uz malo sreće odbila do Serhia Aguera koji je pogodio za 3:2 i tako postao najbolji strelac u istoriji Sitija.

Ovaj pogodak kao da je isekao krila domaćem timu koji nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Edersona, a tačku na utakmicu stavio je Rahim Steling pogotkom u drugom minutu nadoknade.

Dobro veče imao je i Šhtjor koji je na domaćem terenu savladao Fejnord sa 3:1 i na taj način došao u odličnu situaciju pred poslednja dva kola, gde im je i bod dovoljan za prolazak u drugu fazu.

Ukrajinci su do nove pobede došli nakon preokreta, nakon što je tim iz Roterdama poveo već u 12. minutu preko Jorgensena. Ipak vrlo brzo je usledio rezultatski obrt. Najpre je mrežu gostiju je u 14. minutu načeo Fakundo Pereira, dok je tri minuta kasnije rezultatski preokret doneo Marios. Isti igrač je 68. minutu postigao i treći pogodak i tako stavio tačku na ovaj meč, a tim iz Donjecka doveo na prag druge faze.

Grupa F

Napoli – Mančester Siti 2:4 (1:1)
(Insinje 21, Žoržinjo 62 penal – Otamendi 34, Stouns 48, Aguero 69, Sterling 90+29

Šahtjor – Fajenord 3:1 (2:1)
(FereIra 14, Marlos 17, 68 – Jorgensen 12)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa G

Bešiktaš – Monako 1:1 (0:1)
(Tosun 54 – Lopeš 45+1)

Porto – Lajpcig 3:1 (1:0)
(Erera 13, D. Perejra 61, M. Perejra 90+3 – Verner 48)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter