1
Fudbal

OTKLONIO DILEME: Prosinečki progovorio o šansama da preuzime klupu Srbije!

Objavljeno: 31.10.17 u 10:17

Nedugo posle saznanja da Slavoljub Muslin više nije selektor „Orlova“, počelo se sa licitacijom oko njegovog naslednika a jedno od imena koje je isplivalo na površinu bilo je ime Roberta Prosinečkog.

Bivši trener Crvene zvezde i doskorašnji selektor Azerbejdžana, u našoj javnosti je viđen kao jedna od boljih zamena za iskusnog Muslina, međutim popularni „Žuti“ je u razgovoru za „Večernji list“ otkrio da ne namerava da se vraća u balkanski fudbal i nabacuje sebi novi pritisak na leđa.

-Kad god se isprazni neko mesto u Zagrebu ili Beogradu mediji uvek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga i tih priča. Šta god da izjavim, druga strana će komentarisati, vagati. Da se razumemo – nemam nacionalno opterećenje-rekao je Prosinečki– koji je istakao da ga niko iz FSS nije kontaktirao.

-Ma kad sam čuo i pročitao, sve mi je to nestvarno. Ne, hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti srpski selektor. Dosta mi je rada na ovim prostorima. Želim da preuzmem neki klub u Evropi. Sve bi mi to stvorilo pritisak, znam da razgovaram sa suprugom koja sve to sjajno podnosi. Ali ona se ipak razveseli ako dobijem ponudu iz Kajzerija ili Bakua- rekao je hrvatski stručnjak koji se zatim osvrnuo i na nastupe hrvatskih i srpskih klubova u Evropi.

-Više sam očekivao od hrvatskih klubova. Od Dinama konkretno. Rijeka se bori u Evropi, ima pobedu i to mi je drago. Crvena zvezda je napravila kvalitetan iskorak. Trener, kvalitetni stranci i odmah je stigao u rezultat-, zaključio je Prosinečki.

0
0

1 Komentara

  1. Nezgodni ovi Balkanci sa svojim evropskim znanjem. Dok se afirmišu radeći na Balkanu onda je Balkan Evropa a čim sklope neki povoljniji ugovor onda Balkan nije Evropa već Bliski Istok. Takvo poznavanje geografije je nezamislio ni u školi koja im je dodelila diplomu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter