0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Danas je ‘bombom’ iz slobodnjaka presudio Borcu, a sećate li se kako je Bambi na gotovo identičan način najavio pobedu Partizana u Temišvaru (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.17 u 00:11

Večeras ćemo se vratiti devet godina unazad i prisetiti se gostovanja crno-belih u rumunskom delu Banata, u okviru kvalifikacija za Kup UEFA.

Partizan je kroz noviju istoriju redovno izlazio kao pobednik u duelima sa rumunskim ekipama. Pred „parnim valjkom“ su u evro kvalifikacijama padali Ocelul Galaci, Dinamo iz Bukurešta, najsvežiji primer je Steaua, ali mi ćemo se danas fokusirati na gostovanje Temišvaru iz 2008. godine.

Ekipa koju je tada sa klupe predvodio Slaviša Jokanović, u plej-of za plasman u Kup UEFA je došla nakon poraza u kontroverznom dvomeču sa Fenerbahčeom a tamo ih je čekao nimalo naivan rumunski predstavnik.

Prva utakmica igrala se na stadionu „Dan Pantelisanu“, gde su crno-beli imali izuzetno jak vetar u leđa od strane Grobara, koji su u velikom broju pohrlili u komšiluk. Ipak ovaj susret nije dobro počeo po srpskog predstavnika, koji se od 24. minuta utakmice našao u rezultatskom zaostatku.

Fudbaleri tadašnje Politehnike su nakon jednog prekida pred njihovim golom na brzinu razvili kontru i praktično iz tri poteza matirali Partizan. Odličnu akciju domaćina je na sjajan način završio Bukur, koji je kaznio neopreznost Mladena Božovića i majstorski ga lobovao za vođstvo svog tima.

Međutim nije se dugo čekalo na odgovor crno-belih, koji su deset minuta kasnije došli do poravnanja. Slično kao i danas protiv Borca u Čačku, Zoran Tošić je iznudio prekršaj na dvadesetak metara od gola, sa desne strane i odmah se videlo da je to idealna situacija za šutera poput njega.

Popularni Bambi je namestio loptu, raspalio po njoj i majstorski pogodio desni ugao gola Kostela Pantelejmona za rezultatsko poravnanje.

Izvor:Youtube/underPARTIZAN

Nije se Partizan zadovoljio nerešenim rezultatom, već je krenuo po potpuni preokret koji bi im doneo veliku prednost pred revanš u Beogradu. Takav pristup im je i doneo rezultat.

Igrao se 65. minut utakmice kada je Brazilac Žuka uputio sjajnu loptu u prostor za brzonogog Miloša Bogunovića, koji je vešto izbegao ofsajd zamku, ustremio se ka golu domaćina a njegov pomalo traljav šut nekako je završio u mreži Pantelejmona, koji je nespretnom reakcijom „kumovao“ ovom pogotku.

Do kraja utakmice usledio je pritisak rumunskog tima, koji je svim silama tražio barem izjednačenje, dok se Partizan uglavnom skoncentrisao na odbranu svoje mreže i pretežno pretio kroz kontre. Na kraju je tim Slaviše Jokanovića sačuvao gol i iz Banata se vratio kući „pevajući“.

Uprkos dobrom rezultatu iz prvog meča u revašu u Humskoj crno-beli nisu imali nimalo lak zadatak, ali su ipak na kraju slavili minimalnim rezultatom, pogotkom Ivana Stevanovića i tako duplom pobedom sebi obezbedili grupnu fazu Kupa UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter