0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Jedno od najinteresantnijih pojačanja ikada u Partizanu, kojeg su verski običaji ‘najurili’ (FOTO)

Objavljeno: 29.10.17 u 00:08

Dosta igrača je u ovoj deceniji prošlo kroz Humsku, ali mnogi od njih su bili daleko od pogodaka.

Jedan takav jeste Libijac koji je sa zaista interesantnom pričom stigao u Beograd.

Prognani Muhamed Zabija, tužna životna priča njega i njegove porodice kao i sve većeg broja ljudi iz nekada bezbrižne Libije. Stigao je ovaj napadač u Humsku kako bi pomogao crno-belima u ofanzivnom redu i činilo se da će biti pun pogodak.

Ali kako je počela sezona, Zabija nije donosio razliku u timu Partizana. Svega jedan gol na četiri utakmice i nešto što mu je odmoklo u pronalaženju forme. A to je post za vreme Ramazana. Muhamed Zabija nije želeo da se odrekne tih verskih običaja poput mnogih drugih uspešnih sportista, te je ispaštala njegova karijera.

U ne toliko prijateljskoj atmosferi je napustio Beograd. Pričalo se i pisalo da je izbačen iz stana u kojem je živeo jer crno-beli nisu plaćali kiriju, trebalo je da ode u Jagodinu na pozajmicu. Ali ništa od toga.

Beograd i Srbija su ujedno bili jedino mesto u Evropi gde se okušao ovaj Libijac. Prethodno je nosio dresove Al Šat Tripolija, Al Arabija i Al Itihada, da bi posle Partizana igrao za Al Rifu, Kabilie, Oran, Al Itihad, Esperancu, pa se vratio u Al Itihad iz Tripolija gde još uvek nastupa.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter