0
Fudbal

FOTO: Twitter

VREMEPLOV: Da li vam nadimak ‘Ludi kaluđer’ znači nešto? Ne? E, pa trebalo bi… (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.17 u 00:02

Navijači Njukasla u poslednje vreme nisu imali previše razloga za zadovoljstvo. Od ekipe koja se borila za plasman u Ligu šampiona za deset godina uspeli su da dođu do ekipe koja igra povratničku sezonu u Premijer ligi. Ipak, ukoliko se nađete u blizini nekog od njih, dovoljno je da spomenete ime „Temur Kecbaja“, i uslediće momentalno razvedravanje dotičnog tifoza popularnih „svraka“. A za sve je kriva jedna krajnje bizarna proslava gola…

Za nešto više od dva meseca, tačnije 17. januara 1998. godine, navršiće se tačno dve decenije od 23. kola Premijer lige u sezoni 1997/1998, a ono je donelo gostovanje Boltona Njukaslu.

I u skladu sa tadašnjim „renomeom“, tvrda utakmica dve ekipe nije obilovala uzbuđenjima, uprkos ranom vođstvu Njukasla (6. minut, Barns), dok je gol za Bolton u 72. postigao Blejk.

Sedam minuta kasnije, Jon Dal Tomason napustio je igru, umesto njega je na teren ušao čovek koji će uskoro postati pravi heroj… a potom iznenaditi čitav stadion svojom reakcijom, gore spomenuti Temur Kecbaja.

Gruzin je u poslednjim momentima utakmice čekao šansu da iz drugog plana zatrese mrežu gostiju. Upućena je, uobičajeno za ostrvski stil igre, duga lopta ka napadu Njukasla. Došli su do nje domaći fudbaleri, nastao je pravi „glavomet“, da bi srećnim razvojem okolnosti – tačnije, lošom realizacijom saigrača i reakcijom odbrane Boltona – stigla do Kecbaje, koji je sa desetak metara poslao u nebranejnu mrežu.

A onda je usledio šou…

Prvo je skinuo dres, nakon čega je pokušao to isto da učini i sa kopačkom. Kako nije uspeo, počeo je da šutira reklame.

Džaba je Alesandro Pistone, saigrač iz Njukasla, pokušao da ga smiri – ludački pir ćelavog napadača nastavio je da traje još nekoliko trenutaka.

O tome koliko je ovo uhvatilo sve na stadionu na „krivoj nozi“ najbolje pokazuje tišina koja je ispratila Kecbajino divljanje.

– Nikada nisam pogledao snimak, niti ću! Loš period je bio, iskoristio sam priliku da se izrazim… ali ne ponosim se. Ne prija mi što me ljudi po tome pamte, mnogo sam dao Njukaslu, istakao je bivši fudbaler, koji je u jednom momentu svoje karijere bio i selektor reprezentacije Gruzije.

Kecbaju su navijači inače imali običaj da zovu „Ludi kaluđer“.

Zašto?

Nek vam ovaj video to kaže…

(Youtube/Julien Lim)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter