0
Evropske lige

FOTO: Juventus

SERIJA A: Iguain sa dve majstorije srušio Milan na ‘San Siru’! (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.17 u 19:55

Fudbaleri Juventusa slavili su na gostovanju na „San Siru“ rezultatom 2:0 i tako se barem na kratko izjednačio sa Napolijem na liderskoj poziciji.

Čovek odluke bio je maestralni Gonzalo Iguain koji je sa dva pogotka, po jednim u oba poluvremena, rešio ovaj derbi i vrlo moguće potpisao otkaz treneru Milana, Vićencu Monteli.

Malo smo toga večeras videli od domaćina, koji je istina nešto agresivnije ušao u meč ali je Juve vrlo brzo to primirio i uspostavio terensku inicijativu. To se torinskom timu isplatilo već u 23. minutu, kada se nakon dodavanja Dibale, popularni Pipita lepo namesti i sa ivice kaznenog prostora pogodio desni ugao Donaruminog gola za vođstvo „stare dame“.

To je bio i rezultat prvog poluvremena u čijem finišu je Milan imao veliku šansu za izjednačenja, ali je najpre Kalinićev udarac završio na prečki da bi nakon odbitka šut Borinija izblokirao Rugani i sprečio pogodak domaćina.

Početak drugog dela doneo je novi ofanzivni nalet „rosonera“ koji je međutim besprekorna odbrana Juventusa sigurno odbijala a gosti su svoju prednost duplirali još jednom majstorijom Iguaina, koji je u 63. minutu nakon lepe akcije Asamoe i Dibale, preciznim šutem pocepao mrežu Milana za 2:0.

Stečenu prednost Juventus je sigurnom odbranom, bez većih problema sačuvao i upisao veliku pobedu u jednom od najvećih italijanskih derbija.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter