12
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

‘JABUKA RAZDORA’: Svi mislili da je problem ‘SMS’, ali je drugi igrač ‘kriv’ za nesuglasice Kokeze i Muslina

Objavljeno: 27.10.17 u 20:00

Slavoljub Muslin predvodio je Srbiju do Svetskog prvenstva u Rusiji, a sada se postavlja pitanje hoće li biti na klupi ‘orlova’ na samom Mondijalu juna sledeće godine.

Još uvek nije poznata odluka oko selektora Srbije. Slavoljub Muslin je istakao da je i dalje kormilar reprezentacije, dok sa druge strane prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza najavljuje nastavak razgovora.

Kako Informer saznaje, ‘jabuka razdora’ nisu samo loša igra Srbije i nepozivanje Sergeja Milinkovića-Savića, već dva druga momka. Naime, Slaviša Kokeza insistira na tome da se na spisku reprezentacije za Mondijal pored ‘SMS‘-a nađu još Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

Dok za Žileta navodno ima mesta, Slavoljub Muslin je protiv toga da se zove krilo Crvene zvezde, jer taj poziv još nije zaslužilo. Takođe, problem je i oko Adema Ljajića. Navodno, njega je Slavoljub Muslin pozvao, iako to ne želi, te ovaj ne igra u prvom timu, iako je u boljoj formi od pojedinih igrača.

Srbija u novembru ide na turneju po Aziji, a da li će ‘orlove’ voditi Slavoljub Muslin ili neko drugi pokazaće dani pred nama.

0
0

12 Komentara

  1. sa drugim,boljim selektorom i sa drugom formacijom,najbolje 4 4 2,iako imamo svega na prste kvalitetnih napadaca,i sa sms,grujicem,zivkovicem,grujom plus iskusni,pravicemo dar mar u rusiji,moze i sistem 4 2 3 1,sa ljaljicem ili tadicem iza napadaca odmah,onaj muslinov sistem odmah zaboraviti

    0
    0
    Odgovori
  2. Niko ne spori talenat Radonjica,ali verujte mi,kad bi ga stavili u gru protiv vrlo ozbiljne selekcije,ne bi se video. Ima dosta toga da on pojede do zasluge poziva u A tim Srbije. Ali, ne sporim da mu treba pruziti sansu.
    Sto se SMS tice, ja vas pitam sta to kod Musmina igra Tadic? Desetku? Sedmicu?Bog bi ga znao. Ali je tacno da je odigrao sjajno kvalfikacje. To medjutim ne znaci da SMS ne zasluzuje poziv . Licno mislim da su i Zile i SMS bolji igraci od Kostica i Tadica a da bolje klasicne desetke od Ljajica nemamo! Sustina je problema kod nas oko A tima sto Mussmin forsiraidiotsku 3-(2-2)-3 formulu , bas onu za koje nemamo adekvatne igrace a bas smo bogati za tim za 4-4-2 ili 4-2-3-1. Musmin ne zeli da odustane od svoje dekadentne formule koja opet izbacuje bolje igrace generalno od onih koji mu igraju!Tako se ispostavilo da mu i iz mladog tima odgovaraju oni koje je pozvao a ne oni koji su navodno sporni. I budala vidi da svojim glupim svetonazorom nad igrom selektor pravi stetu srpskom fudbalu!! Kazu, kvalifikovao se…. znate sta- vile su nas pronosale kroz kvalifikacije,pocev od zreba pa maltene kroz svaki mec, osim ona dva sa Moldavijom! Budimo iskreni, sa Austrijom smo ispali diletanti u oba meca, rasturili su nas kao palacinku! Mnogo, mnooogo srece smo imali i u Velsu i u Dablinu, a oba meca kod kuce sa ovim ostrvskim selekcijam su bile nervirajuce naguravanje.A tek sa Gruzinima…! I kaze da je dokazao da zna struku…!? Ne sporim da smo te meceve izvlacili na iskustvo igraca. Ali time ne moze dalje uspesno, na SP ce nas nabiti kao pacice,kunem se! Zato u FSS s pravom vrse ozbiljan pritisak na selektora . Ima jos jedna stvar. Selektor svojom krutoscu,sefleksibilnoscu nanosi jos jednu veliku stetu celom nasem fudbalu. Poziv u drzavni tim, svakako treba zasluziti, ali taj poziv je i komercijalni, od njega zive i nasi najveci klubovi. Da je npr. stavio Djurdjevica makar tri minuta da odigra kad ga je pod pritiskom pozvao, a ne da mu presedi protiv Moldavije ceo mec na klupi, ovaj bi bio prodat za najmanje 4 mil. evra! Zvezda gura malog Radonjica jer zna da bi joj on vredio odmah duplo nego sada.Mnogi se pitaju otkuda mu je Gacinovic bolji i zasluzniji od Sergeja, Zileta, Ljajica, Grujica?! Ma nema sanse, ali to je Musmin, cudan covek, zatvoren, i ,iskreno, self-commerce man, takav je kroz celu trenersku karijeru.
    Po mom misljenju, zbog perspektive srpskog fudbala, mnogo bi dobili njegovom smenom, da npr dodje umesto njega ili Pixi ili Milovan Grahovac,bivsi selektor Gane…Ako ne prihvati da saradjuje sa vodjstvom FSS, i da povede makar sedam osam mladih asova,sto bi bilo ogromno iskustvo za njih a korist za buducnost nase reprezentacije.bi bila ogromna. Ne smemo gubiti igrace kao Ivanica, Marusica (koji igra izvanredno u Laciju) , pre Arnautovica i npr. sada Svilara… selektor mora da ima senzibiliteta za to i da saradjuje sa ljudima koji to prate u organima FSS.
    Na samo kraju, meni,evo partizanovcu do srzi, bi bilo nezamislivo da umesto Zileta u Rusiju ide Bambi, umesto Gudelja da ne ide Grujic, umesto Rukavine Gajic pa i Basta, itd.
    Jos samo jedna bitna stvar,cisto primeceno… Italijani decenijama imaju jedan model ponasanja koji primenjuju a kod nas je to kao jeres…. Oni kad zavrse kvalifikacije na SP vode dosta izmenjen tim od onog koji je igrao u kampanji kvalifikacija. Izvrse rekonstrukciju, naprave kombinaciju iskusnih i najperspektivnijih mladih igraca i za sest-osam meseci naprave tim koji osvaja svetsko prvenstvo! Mi uvek idemo po zaslugama… Pa izvinite, i Musmin i svi isluzeni ratnici su dovoljno nagradjeni za kvalifikacije. Igranje za sveti dres nije njihova prcija. Lepo se zahvalis najstarijima, koji vec fajliraju u igri i formi, izaberes mlade zeljne afirmacije, uigras ih sa ostatkom selekcije kaja cini kontinuitet i uspeh ce sigurno doci,ako ne odmah na turniru a ono u sledecim kvalifikacijama!
    I, strogo na kraju, ako mene pitate za kombinaciju mladih i starih, odredio bih sebi samom da ekipu cine dva lejera:iskusni, njih 16 i mladi najbolji asovi, njih 9 (8 plus Svilar) i to je to. Tada bi cela nacija bila repprezentacija! U suprotnom, bice „Nacija protiv celavog i njegovog demencija tima“! Uspeh? U prvom slucaju ne mozemo nista izgubiti(mozda titulu na SP, ma ne budimo smesni,alo!?).U drugom slucaju…ahaha….Ma, malo morgen!
    Oprosti narode na strpljenju, ali naprosto, morao sam da sve ovo napisem i podelim sa vama. Dosta,more, vise!

    0
    0
    Odgovori
  3. Muslin je pre oko 10 godina odbio da ponovo postane trener Zvezde jer mu nisu hteli dozvoliti da sam bira koji igraci ce biti dovodjeni u klub. Iako od njegovog poslednjeg odlaska iz Zvezde pa do te ponude Zvezda nije osvojila duplu krunu. Tad je otprilike i pocelo propadanje Zvezde. Ako se nastavi insistiranje da se pozovu igraci koje selektor ne zeli da pozove jos ce Muslin sam dati otkaz. Kakva ce atmosfera u ekipi biti ako se pojave SMS, Zivkovic i Radonjic i svi budu znali da oni moraju biti u ekipi jer Kokeza tako zeli? Kakva ce atmosfera biti ako Kostic i Tadic koji su izneli ove kvalifikacije ispadnu iz ekipe zbog ovih za koje Kokeza naredjuje da moraju da se zovu? Ja bih voleo da SMS igra umesto Gudelja, ali negde je bila prica da on nece da igra defanzivno i da zato nije u ekipi, dakle ako on dodje ispada Tadic. Zile bi mogao biti ok umesto Kostica na levoj strani a Radonjic za sad jos nije zasluzio poziv, imao je svega 5-6 dobrih utakmica ove sezone, ali do sledeceg leta bi mogao da zasluzi taj poziv. Mene vise nervira sto Basta nije ni na klupi, a mislim da je on najbolji desni bek trenutno kojeg imamo.U svakom slucaju ne treba se previse mesati u to koga selektor zove dok god imamo dobre rezultate. A plasman na mundijal je najvise sto je bilo ko postigao u poslednjih 15 godina, tako da Muslin sigurno nije losiji od Antica, Petkovica ili bilo kog drugog.

    0
    0
    Odgovori
  4. Podrska Muslinu, ne mogu da mu se mesaju u posao, on sastavlja ekipu, pa ljudi on je sa gomilom balvana izborio svetsko prvenstvo, ali kriminalci su vecito u FSS

    0
    0
    Odgovori
  5. Нико муслину ни до сада није одрдђивао кога ће звати за репрезентацију па не би требало ни у будуће зна човјек шта ради и добро ради свој посао јер ми смо без игре били први у групи што је одлично,и то је права тактика тако су италијани годинама харали без игре ишли би на сами врх.То треба да схвате сви и да ради свако свој посао а не да дође неки нови селектор коме ће други састављати тим,е то би било погубно за наш фудбал.
    И да речем овом горе што без разлога блати Црну-гору и њен народ називајући је анти-српском да је паметније ћутати него баљезгати јер сви смо ми срби и ми у Црној гори и ви у Србији а ово је спорт и не мијешај у ово политику јер сваки честити Црногорац навија за Србију увијек осим када игра против Црне горе или некад кад сјутра кад буде играла против Републике Српске

    0
    0
    Odgovori
  6. Selektor C.Gore Tumbaković će, kako pišu neke novine, pokušati da privoli Planića i Malbašića, da igraju za ovu anti-srpsku državu. To bi bila katastrofa! Molim predsednika FSS, S. Kokezu, da osim pitanja selektora, reši jednom i ovo pitanje stalnog uplitanja FS Crne Gore i njihovog selektora Tumbakovića, na fudbalsku scenu Srbije. Tamo u C. Gori, Srbe proganjaju, ne daju im osnovna životna prava a s druge strane im ne smeta da Srbi igraju za tu anti-srpsku državu. Trenutno 6 igrača iz Srbije igraju za tu anti-srpsku reprezentaciju, to su: Stojković Filip, Marušić Adam, Nikolić Nemanja, Ivanić Mirko, Rodić Milana i Simić Marko. Tamo su ukinuli srpski jezik, proganjaju sveštenike SPC i Srbi se ne mogu zaposliti u opštinama, zdravstvu, sudstvu, policiji i prosveti. Znaju li ovi igrači kako Srbi, iz C.Gore, gledaju na njih?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter