Nekada prvi čovek Partizana Nenad Bjeković stao je danas u odbranu selektora Srbije Slavoljuba Muslina kog mnogi više ne vide kao selektora Srbije.

Odveo je Slavoljub Muslin Srbiju na Svetsko prvenstvo, ali fudbalska javnost u zemlji je nezadovoljna. Razultata je bilo, ali igre ne. Takođe, tvrdoglavost šefa stučnog štaba po pitanju Sergeja Milinkovića-Savića dovela je do toga da se pred žreb za Mondijal priča o smeni selektora. U odbranu Slavoljuba Muslina stao je Nenad Bjeković.


– Samo u Srbiji je moguće da selektor izbori plasman na Mondijal, i to kao prvi u grupi, a onda hoće da ga smene pod izgovorom da ne igra lep fudbal. Kad Zvezda izgubi protiv trećeg tima Arsenala ili Partizan odigra bez golova protiv ekipe za koju niko nije čuo, a prvi put šutne na gol u 90. minutu, onda se priča da su igrali dobro – rekao je Bejković za Alo i dodao:

– Muslinu treba da bude podignut spomenik jer je s ovom ekipom otišao na Mondijal. Nama je najbolji fudbaler Dušan Tadić, koji ne igra standardno u prosečnom engleskom klubu, a rezerva je i prvi napadač Aleksandar Mitrović. Isti taj Muslin je istrpeo Branislava Ivanovića i Aleksandar Kolarova, iako bi ih mnogi sklonili jer su im se smučili i pokazalo se da je bio u pravu.

Govorio je Nenad Bjeković i o slučaju ‘SMS‘, uz konstataciju da ne vidi šta je sporno u tome, ako se zna da je Srbija završila kao prva u svojoj kvalfikacionoj grupi.

– Razumem da se selektoru zameri zašto nije zvao nekog igrača, ali kada budete prvi u grupi i direktno se plasirate na Mundijal, onda to pitanje nije na mestu. Da se razumemo, naravno da igra reprezentacije može da bude bolja, ali ima vremena da se to ispravi, sada je najvažnije da smo na Svetskom prvenstvu – zaključio je Bjeković.