0
Fudbal

VREMEPLOV: Ronaldinjova bomba sa 40 metara kojom je poslao Engleze kući a nakon koje je i ‘pocrveneo’ (VIDEO)

Objavljeno: 22.10.17 u 23:55

Večeras ćemo se prisetiti četvrfinalne utakmice Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, u kojoj je Ronaldinjo svojim majstorijama presudio reprezentaciji „Grodog Albiona“.

Brazilci su u ovom meču slavili rezultatom 2:1, posle preokreta koji je režirao tada dvadesetdvogodišnji fudbaler Pari Sen Žermena.

Utakmica u Šizuoki nije dobro počela po „Karioke“, pošto je Engleska povela preko Majkla Ovena, koji je u 23. minutu iskoristio katastrofalnu reakciju Lusija i pogodio za vođstvo svog tima.

Englezi su ovu prednost držali do samog finiša prvog poluvremena, a onda je u drugom minutu sudijske nadoknade na scenu stupio Ronaldinjo.

Popularni „Dinjo“ je povukao loptu sa svoje polovine, munjevitom brzinom stigao pred protivnički šesnaesterac, odakle idealno upošljava Rivalda kome nije bilo teško da poravna rezultat.

Bio je to pravi šok za „ostrvljane“, koji su primili pogodak u najnezgodnijem mogućem trenutku, a još veći usledio je početkom drugog poluvremena.

Igrao se 50. minut kada se Ronaldinjo namestio da izvede jedan slobodan udarac, na gotovo 40 metara udaljenosti od gola Dejvida Simana, iskosa sa desne strane.

Legendarni golman Engleske očekivao je centaršut Brazilca, pa se tako i namestio ispred svog gola, ali je onda usledio hladan tuš. Ronaldinjo umesto da ubaci loptu u šesnaesterac, upućuje oštar šut ka golu i „skida paučnu“ iz levog gornjeg ugla Simanovog gola.

Izvor:Youtube/iNJRHDi 2

Ovom pogotku dosta je kumovao tadašnji čuvar mreže Arsenala, koji je u toj situaciji prilično nespretno reagovao, ali ipak to ne umanjuje majstoriju brazilskog fudbalera, koji je svega sedam minuta kasnije doveo svoj tim u problem.

Naime Ronaldinjo je u 57. minutu zaradio direktno isključenje, nakon nesmotrenog starta na Deniju Milsu, pa je južnoamerička selekcija više od pola sata igrala sa desetoricom na terenu.

Ipak ni brojčana nadmoć nije pomogla Englezima da okrenu rezultat u svoju korist, pa su se na kraju Brazilci plasirali u polufinale u kome su „minimalnim rezultatom“ savladali Tursku a zatim i u velikom finalu selekciju Nemačke (2:0).

Izvor:Youtube/WorldCupHighlightsTM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter