1
Fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Srpski navijači izdržali i rumunske pendreke po glavi, ali nisu dali srpsku zastavu (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.17 u 23:50

Pomalo zaboravljene scene iz poslednjih uspešnih kvalifikacija naše reprezentacije, pre ovogodišnjih.

Radilo se o prvom meču u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Rumunije.

Srbija je odlično počela kvalifikacije, pobeđena su Farska Ostrva, Litvanija i Austrija, a poraz je pretrpljen samo od Francuza. To je bio dovoljan razlog da se među srpskim navijačima pojavi euforija, tako da gostovanje u Rumuniji nije predstavljalo veliki problem ako se u obzir uzme koliko su sve kilometara prelazili srpski navijači.

Došao je i taj 28. mart 2009. godine, srpski nacionalni tim je stigao u Kostancu gde se na stadionu ‘Farul’ igrao duel Rumunije i Srbije.

Počelo je onako kako odgovara Srbiji, golom Laneta Jovanovića u 18. minutu što je bilo dovoljno za početak slavlja i pesme srpskog dela publike. To je izazvalo onu rumunsku stranu, te su u 20. minutu počeli nemiri. A u njima nisu učestvovali navijači, već navijači Srbije i pripadnici redarske službe kojima su u pomoć pristigli rumunski policajci.

Jedan detalj koji je bio veoma drag celoj domaćoj javnosti jeste kada je rumunski redar pokušao da odme srpsku zastavu gostujućem navijaču, ali je on nije pustio. Redaru se pridružio i policajac koji je čak i pendrekom po glavi udarao srpskog navijača, što takođe nije bilo dovoljno da mu se otme zastava koju je na kraju i sačuvao.


(Izvor: YouTube/Bezanija Troicki)

A na terenu su reprezentativci sačuvali prednost. Prvo je Stojka postigao autogol u finišu poluvremena, pa je Marica smanjio na 2:1 početkom drugog. U 59. minutu je Branislav Ivanović pogodio za novu prednost od dva gola, da bi konačnih 3:2 postavio Stojka.

Srbija je ove kvalifikacije završila na prvoj poziciji grupe i direktno otišla na Mundijal u Južnoj Africi. Naša reprezentacija je imala 22 boda, ispred Francuske koja je imala jedan manje. Ono što je interesantno jeste da Srbije nijednom nije ‘tukla’ Francusku, već je u dva duela osvojila samo bod protiv te reprezentacije, a Petlovi su bodove ‘prosuli’ na gostovanjima Austriji i Rumuniji.

(Izvor: YouTube/sp1873)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter