0
Evropske lige

POVRATAK KAKE U MILAN: Realnost ili izmišljotina?

Objavljeno: 18.10.17 u 18:00

Rikardo Izakson dos Santos Leite, ljubiteljima fudbala i sporta generalno poznat jednostavno kao Kaka, završio je odiseju u MLS ligi, ali ne namerava da se povuče. Mediji širom sveta požurili su da legendarnog Brazilca vrate u dres tima u kom je dostigao zvezdane visine. Ipak, da li sredi još jedna „transfer bomba“?
Kaka već neko vreme nije fudbaler kakvog ga pamte navijači. Iako je u dresu Orlanda pružao sasvim solidne partije, ipak je to daleko od majstorija koje su mu donele titulu najboljeg igrača sveta 2007. godine.

Deset godina kasnije, Kaka ima 35 godina, deceniju sputanu povredama, sedenjem na klupi u Realu… 

Ipak, čak i u takvom stanju, nema sumnje da bi značio Milanu, bar kao neko čiji bi osnovni zadatak bio da motiviše saigrače i natera ih na iskorak, jer teško je očekivati od njega da zaigra na nivou prvog boravka u dresu „rosonera“.

Razlog za pokretanje priče o potencijalnom povratku jeste komentar Najdžela de Jonga, koji je napisao „Čestitam na budućnosti“, uz crveni i crni krug.

Ovo bi veoma lako moglo da znači da se Holanđanin prisetio perioda koji su ova dva fudbalera provela zajedno u Milanu. A možda, sa druge strane, Kaka zaista i stigne ponovo u Italiju, ponovo zaduži opremu tima sa „San Sira“, a potom, kao direktor, od naredne sezone postane jedan od ključnih „igrača“ u vraćanju Milana na stare staze.

Za sad, sem teksta Kalčomerkata, koji se takođe poziva na taj de Jongov komentar, nema nikakvih zvaničnih indicija da bi do transfera moglo da dođe.

Mada bi bilo lepo Kakinu „labudovu pesmu“ „odslušati“ u dresu tima koji je zadužio zauvek.

A i, priznaćete, fudbalu ne škodi doza romantike. Bar s vremena na vreme.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter