0
Evropske lige

MILANSKI DERBI ISPUNIO OČEKIVANJA: Ikardi het-trikom doneo Interu pobedu u ludom derbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.17 u 22:44

Fudbaleri Intera slavili su kao „domaćini“ u gradskom derbiju protiv Milana, rezultatom 3:2, u jednoj sjajnoj i uzbudljivoj utakmici koju su nam priredila dva italijanska velikana.

Heroj rebija „della Madonina“ bez ikakve sumnje je Mauro Ikardi, koji je sa tri gola srušio ljutog rivala i tako „neroazurima“ doneo veliku pobedu kojom su se ponovo primakli Napoliju na dva boda zaostatka.

Prvo poluvreme proteklo je u nešto tvrđoj igri, gde je Milan uglvnom imao posed lopte ali nije uspevao ništa konktetnije da uradi s njom.

Kada se činilo da „rosoneri“ kreću u inicijativu Kandreva je protitnjao po desnoj strani, lepo centrirao u peterac a tamo je lotpu dočekao Ikardi i doneo prednost domaćinu.

U finišu poluvremena Milan je imao dobru priliku preko Borinija, ali je taj šut odbranio Handanović i na odmor se otišlo minimalnim vođsvom Intera.

Nastavak utakmice doneo je potpuno otvorenu utakmicu i veoma uzbudljiv fudbal, a početak je u potpunosti pripao Milanu koji je u nekoliko navrata vrlo opasno pripretio.

Bio je Milan vrlo blizu izjednačenja u 49. minutu, kada je posle odličnog šuta Andrea Silve lopta završila na stativi. U nastavku te akcije Musakio je uspeo loptu da ubaci u mrežu ali je on poništen zbog očiglednog ofsajda Argentinca.

Nastavili su „rosoneri“ sa atacima i posle ove situacije, ređale su se šanse pred golom Handanovića, gol je praktično visio u vazduhu a on je došao u 56. minutu kada je Suso žabicom sa dvadesetak metara doneo izjednaćenje uslovno gostima.

Svega šest minuta kasnije šansu za potpuni preokret imao je Bonaventura ali je Handanović čudesnom intervencijom sačuvao gol i napravio uvetiru u novo vođstvo Intera koje je usledilo svega minut nakon toga.

Igrao se 63. minut kada je Ivan Perišić  protutnjao po levoj strani, odličnim centaršutem uposlio Ikardija, koji na majstorki način, jednim „karate udarcem“ šalje loptu u suprotan ugao gola Donarume za novo vođstvo svog tima.

Međutim to nije bio kraj uzbuđenjima u ovom derbiju a videli smo ih još po jedan na obe strane. Najpre je u 81. minutu Bonaventura nakon asistencije Borinija nekako uspeo da ugura lotpu u mrežu Handanovića za 2:2, a konačan rezultat postavio je svojim trećem pogotkom Mauro Ikradi nakon jedanaesterca koji je nesmotreno srkivio Rikardo Rodrigez nad Dambrozijom u 89. minutu.

Izvor:Youtube/Premium Sintesi 2

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter