0
Evropske lige

SAD SMO ČULI SVE: Guske su spasile Rim a da li će Bajern pas?

Objavljeno: 09.10.17 u 15:43

Nakon serije loših rezultata Karlo Anćeloti smenjen je sa klupe nemačkog šampiona a na nju se vratio Jup Hajnkes, koji je istakao da mu je u odluci da se vrati pomogla njegova porodica ali i pas.

Iskusni stručnjak koji je sa Bajernom osvojio sve što se može osvojiti, pomalo se nećkao oko povratka u Bavarsku ali ističe da su mu najbliži pomogli da konačno prelomi i ponovo sedne na klupu nemačkog giganta.

-Bilo je to nezgodno vreme, ali supruga i ćerka su rekla da treba to da učinim. Moj pas je takodje zalajao dva puta, što je značilo da treba to da uradim-, rekao je Hajnkes koji danas počinje svoj četvrti mandat u Bajernu.

Hajnkes je u Bajernu 2013. godine završio karijeru, pošto je u toj sezoni predvodio ekipu do „triple krune“ šampionske titule u Nemačkoj, Kupa i Lige šampiona.

On se sada vratio na mesto Karla Ančelotija, kojeg je klub otpustio dan posle poraza od Pari Sen Žermena od 0:3 u Ligi šampiona, za koga je rekao da je dobar trener i „pravi džentlmen“ i da ga veoma poštuje.

Hajnkes je rekao da je postojala jasna hijerarhija u klubu u vremenu dok su igrali Bastijan Švajnštajger i Filip Lam.

-Ovi igrači su sortirali mnogo stvari u svlačionici. To nam je potrebno ponovo, da damo drugim igračima više poverenja. Treba im vratiti samopouzdanje. Sa sportske tačke gledišta mnogo stvari treba da se promeni i poboljša-, rekao je Hajnkes.

On je dodao da ima plan i da zna šta mora da radi.

-Znam šta moram da radim. Moram da sednem i razgovaram sa igračima, i da ponovo uklopim osećaj zajedništva. Imam jasan plan-, kazao je 72-godišnji Hajnkes.

Bajern je trenutno drugi na tabeli u Bundesligi sa pet bodova manje od Borusije Dortmund, a Hajnkes je rekao da će biti teško da se nadoknadi zaostatak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter