0
Domaći fudbal

FOTO: YOUTBE PRINTSCREEN

KAO NIKAD DO SADA: Veoma emotivna priča Duleta Savića o Džajiču, otkriven pravi nadimak – a nije ‘Džaja’ (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.17 u 12:19

Kada je reč o legendama ovog sporta, uvek postoji neka neispričana priča koju zna samo deo ljudi.

Ali kada takva priča izađe među šire mase, uglavnom naiđe na pregršt pozitivnih komentara.

U emisiji ‘Balkanskom ulicom’ gostovali su otac i sin, bivši i sadašnji igrač Crvene zvezdeDušan i Vujadin Savić.

Ni sama autorka emisije ‘Balkanskom ulicom’, Vesne Dedić, verovatno nije ni očekivala da će pitanjem o omiljenom fudbaleru u legendarnom Duletu Saviću probuditi ovoliko emocija i vratiti ga u dane kada je nosio crveno-beli dres uz svog velikog prijatelja – Dragana Džajića.

– Ja nemam dilemu, Dragan Džajić je sasvim sigurno na prvom mestu, ubedljivo. Ja sam odrastao u Ubu, odrasli smo u istoj zgradi, dvorištu. Svi klinci sa Uba, i koji su navijali za Zvezdu i koji nisu, su želeli da jednog dana postanu slavni kao Džaja. Posebno ja koji sam praktično odrastao u njihovom stanu, pogotovo kad je otišao u Beograd pa smo svakog jutra išli kod tetka Vide i čika Krstivoja, da odnesemo novine ili nešto. Kod kuće od Džaje imam jedno 40 razglednica od širom sveta, postao je san da barem nešto doživite od njegovog kvaliteta i slave. Ja sam maštao da pobedim Partizan jednu utakmicu, i to sa 1:0 u 90. minutu da dam gol i da se vratim na Ub. Jer ne bih morao više da igram, šta će mi… Bogu hvala bilo je i više od toga, tu nije bilo kraja priče očigledno inspirisanog Savića kojem je Dragan Džajić i veliki prijatelj, ali i uzor:

– U svom prvom ligaškom ‘večitom derbiju’ na Svetu Petku 1974. godine pobedili smo 3:1. Ja sam dao prvi, a Džaja treći gol. Tako da sam na samom početku karijere, u jednoj utakmici sa 19 godina, ispunio sve snove.

Dule Savić je otkrio da Dragana Džajića u Ubu niko ne zove, ili kako je on rekao ne zna, po nadimku Džaja, već Firi.

Pomenuti deo razgovora o Draganu Džajiću možete videti na 24:05 snimka:


(Izvor: YouTube/RTS Balkanskom ulicom – Zvanični kanal)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter