0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Nigerija obezbedila plasman na Mundijal (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.17 u 22:45

Minimalnom pobedom na domaćem terenu protiv reprezentacije Zambije, Nigerija kolo pre kraja obezbedila plasman u Rusiju.

Jedini pogodak na meču viđen je u 70. minutu a delo je Aleksa Ivobija, pa su tako „Super orlovi“ stigli do nedostižnih šest bodova viška od svog današnjeg rivala.

Nigerija tako posle pet odigranih kola zauzima prvo mesto sa 13 osvojenih bodova, drugoplasirana Zambija ima sedam, dok je treći Kamerun sa šest bodova. Poslednjeplasirana ekipa sa samo jednim osvojenim bodom je Alžir, koji predstavlja možda i najnegativnije iznenađenje kvalifikacija.

Nigerija je postala i prva Afrička selekcija koja je obezbedila plasman na Mundijal, a na prag istog uspeha danas je stigla i reprezentacija DR Kongo, koja je danas savladala Libiju u gostima sa 2:1 i zadržala tri boda prednosti u odnosu na Tunis. 

Tako će Kongu u poslednjem kolu za plasman u Rusiju biti dovoljan bod protiv poslednjeplasirane Libije i to na domaćem terenu.

Grupa A

Gvineja – Tunis 1:4 (1:1)
(Keita 36 – Msakni 45+2, 74, 90+6, Ben Amor 83)

Libija – DR Kongo 1:2 (0:0)
(Al Musrati 69 – Bakambu 50, Mubele 75)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa B

Kamerun – Alžir 2:0 (1:0)
(N’Ži 25, Pangop 89)

Nigerija – Zambija 1:0 (0:0)
(Ivobi 70)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter