0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Bosna ‘bacila rukavicu u lice’ Belgiji, ali je na kraju osetila njenu snagu (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.17 u 19:56

Na ‘Grbavici’ u Sarajevu je odigrana najzanimljivija utakmica od četiri na programu od 18 sati, a Belgija je slavila protiv Bosne rezultatom 4:3 (1:2).

Fantastičan meč smo videli na ‘Grbavici’, gde je Bosna igrala posle dugo vremena zbog suspenzije ‘Koševa’. Iako će navijači u komšiluku biti nezadovoljni, neutralni ljubitelji fudbala su itekako ispunjeni posle odgledane utakmice između ‘zmajeva’ i ‘crvenih đavola’, koju su na kraju ipak gosti dobili preokretom.

Kada se neki meč završi sa ‘iz keca u dvojku’ i sa 7+, odmah ide teorija zavere da je meč namešten i da su kladionice u centru pažnje, ali se za utakmicu u Sarajevu to ne može reći. Bosna je poražena i to joj je najmanje bilo potrebno u borbi za baraž, te će sa velikim nestrpljenjem čekati ishod duela na Kipru gde gostuje Grčka.

Goleada je otvorena već u četvrtom minutu kada je Munijer doveo Belgijance u vođstvo i tako nagovestili da se neće skloniti Bosancima bez obzira što su već rešili sve svoje probleme.

Ipak, ‘rukavica u lice’ je bačena najpre u 30. minutu kada je izjednačio Medunjanin, a zatim i u 39. kada je Visća iskoristio grešku Vertongena, pobegao odbani, preokrenuo rezultat i bacio stadion u trans.

A onda silovit početak Belgije u nastavku. Najpre je u 57. minutu Batšuaji izjednačio posle odbitka od Begovića i šuta Karaska, da bi 10 minuta kasnije Vertongen sačekao lopt na drugoj stativi i volejem je lako poslao u mrežu domaćina.

Zatim je sudija oprostio Karasku isključenje, jer je zbog povlačenja za dres morao da dobije drugi žuti karton, ali nije, i to se ispostavilo ključnim za krajnji ishod.

Nova ekstraza na stadionu nastala je Đumić u 82. minutu doneo novo izjednačenje, ali je radost domaćih navijača trajala samo 60 sekundi, pošto je Karasko postavio konačnih 4:3 i stavio Bosnu u vrlo neugodnu poziciju pred rasplet u grupi H.

(Izvor: youtube / Futebol é Paixão!)

U drugim duelima, Švedska je deklasirala Luksemburg sa 8:0, Gibraltar je doživeo novi debakl od Estonije koja je slavila sa 6:0 u gostima, dok je na Farskim Ostrvima gostovala Letonije i nije bilo golova.

Evropske kvalifikacije za SP u Rusiji:

Grupa A:

Švedska – Luksemburg 8:0 (3:0)
(Grankvist p. 10, p. 67. Berg 18, 37, 54, 71, Lustig 60, Toivonen 78)

20.45 Belorusija – Holandija
20.45 Bugarska – Francuska

Grupa B:

Farska Ostrva – Letonija 0:0

20.45 Andora – Portugalija
20.45 Švajcarska – Mađarska

Grupa H:

Bosna i Hercegovina – Belgija 3:4 (2:1)
(Medunjanin 30, Visća 39, Đumić 82 – Munier 4, Batšuaji 59, Vertongen 68, Karasko 83)

Gibraltar – Estonija 0:6 (0:3)
(Luts 10, Kait 30, Zenjov 38, Tam 52, 66, 77)

20.45 Kipar – Grčka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter