0
Fudbal

MUSLIN OPREZAN PRED AUSTRIJU: Uzdamo se u našu snagu ne u njihovu oslabljenost (FOTO)

Objavljeno: 05.10.17 u 19:52

Fudbalsku reprezentaciju Srbije će sutra u Beču protiv Austrije imati prvu meč loptu za plasman na Mundijal, a selektor Slavoljub Muslin najavljuje da njegov želi da već u ovom meču završi posao.

Prethondnih dana u medijima se govorilo o problemima fudbalske reprezentacije Austrije, od okaza velikog broja igrača među kojima su David Alaba, Martin Harnik, Marsel Zabicer, Martin Hintereger, do sukoba igrača i Fudbalskog saveza Austrije. Zbog svega toga stekao se utisak da je poraz domaćina u sutrašnjem meču neminovan.

Ipak selektor Srbije, Slavoljub Muslin, ne želi da se obazire na stvari van terena već isključivo gleda svoj tim za koji veruje da može da ostvari i odlučujuću pobedu na „Ernst Hapelu“.

-Moramo biti oprezni. Ponekad se desi da ekipa koja ma mnogo problema prevaziđe to, jer želi da dokaže da su oni u pravu. To ume da bude mač sa dve oštrice. I ovi što igraju mogu da budu bolji od ovih koji nisu tu. Ne računamo na njihovu oslabljenost, nego na naš kvalitet- rekao je Muslin.

Iskusni strateg podseća na probleme koje su Austijanci pravili njegovoj ekipi u Beogradu i naglašava da su rezultati njihovog sutrašnjeg protivnika ispod njihovog realnog kvaliteta.

-Mi smo ovde došli da pobedimo, ali lakše je to reći nego učiniti. Za mene je Austrija na početku kvalifikacija bila najopasniji protivnik i mislio sam da su ubedljivi favriti za osvajanje prvog mesta. Po rezultatima se ispostavilo da nije tako. Ne znm zbog čega, jer imaju dobre igrače. I prva utakmica sa njima u Beogradu je bila veoma teška. Najviše šansi nam je stvorila Austrija.- dodao je on.

Selektor takođe ističe i da očekuje veliki vetar u leđa od naših navijača, koji će u velikom broju bodriti Srbiju u Beču.

-Očekujemo mnogo naših navijača. Samo bih apelovao da navijaju za nas, ne protiv protivnika. Pa neka bolji pobedi-rekao je Muslin.

Kapiten Branislav Ivanović nije imao šta preterano da dodaje na reči selektora.

Selektor je sve već lepo rekao. Nama je najbitnije da smo svi mi fizički spremni, uz par tih problemčića u igračkom kadru. Ali ko god da istrči na teren biće 100 odsto spreman.-rekao je Ivanović i istakao da je ova generacija u tekućim kvalifikacijama pokazala da zaslužuje mesto na najvećo fudbalskoj smotri.

-Ova ekipa je od Svetskog prvenstva 2010. smenila generacije. Potrebno je da svaka ekipa sazri i da igrači dođu na nivo. Mislim da smo igrama u ovim kvalifikacijama pokazali da smo zaslužili plasman. Igrali smo mnogo utakmica pod pritiskom i pokazali smo da možemo. Sutra možemo da overimo plasman, ali znamo da će biti teško. To je jedina prava istina.- zaključio je kapiten.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter