7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IZ LIČNOG UGLA: Miodrag Božović jedan od ‘utemeljivača’ danas moćne Zvezde

Objavljeno: 30.09.17 u 18:50

Jasno je da Crvena zvezda u svojim redovima nije imala kvalitetnije strance u timu, a mnogi zaboravljaju da je većinu njih na naš najveći stadion doveo bivši trener Miodrag Grof Božović.

Ne može preko noći da se stvara tim za velika dela, a mozaik danasnje moćne Crvene zvezde slagao se dve godine. I svoj pečat, hteli to neki da priznaju ili ne, na vodećim pozicijama udario je bivši trener Miodrag Božović. ‘Grof’ je imao punu podršku rukovodstva i najbližeg saradnika, sportskog direktora Blaže Raosavljevića. Tri puta su merili strance, koji danas prave razliku, pored kojih i domaći igrači dolaze do sjaja, kao grupa kojom diriguje naslednik Vladan Milojević.

Radilo se postepeno i prvo je uzet iz Mordovije Mičel Donald, koji je postao prvi temelj, sada kapiten, pored kojeg se razigrao Marko Grujić i posle samo šest meseci je prodat za sedam miliona evra.

Druga slagalica iz istog ruskog kluba je Damjan Le Talek. Nekada talenat, koji je igrao u Dortmundu, postao je igrač od poverenja, uvek u timu, često osporavan i Miodrag Božović mu je namenio ulogu štopera na kojoj je blistao u Kelnu.

Treći pogodak u centar je Gelor Kanga. Momak temperamentan, ali fudbalski virtuoz, prema kom se,  zbog „mira u kući“, često gleda kroz prste, mada je ove sezone moćan, što pokazuju igre i izabaro je Beograd da i posle Rostova bude sa „svojim trenerom“.

Poslednji adut doveden je u februaru, iako su mnogi imali svoje ‘pikove’, Božović je rekao „Boaći ili mi ne treba napadač“. I sada se vidi da je imao pravu viziju insistirajući na Abrahamu Frimpongu, Slavoljubu Srniću, kao i Stojkoviću, takođe i Rodiću.

Otišao je Grof, ali je ostavio adute i sada u Rusiji, gde se oseća kao kod kuće, sa Arsenalom iz Tule, gura dobro, a sinoć je pao i moćni Krasnodar.

0
0

7 Komentara

  1. Covek je imao najdominantniju godinu u Zvezdi, pobegao 30 bodova svima u ligi, dva napadaca nam daju po 20+ golova itd. Ne znam kako mozete toliko da pljujete coveka koji je to postigao sa vasim voljenim klubom!? Pa sta da nas Arsenal zgazi kod nas da nam da pet komada vi cete i ove sad da pljujete i stalno cete da pljujete. I sve sto pise u tekstu jeste tacno. Hvala Grofu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Presmesan tekst. Iz licnog ugla zbog licne koristi. Tako se moze nazvati ova gomila nenormalnih stvari koja je napisana gore.
    Miodrag Bozovic nema promil udela u uspehu danasnje Zvezde. Covek koji je sklonio upravo tog Srnica prosle godine, koji je hteo Bokilu, a ne Boacija. Trener koji je stavljao Sikimica u prvu postavu umesto najboljeg strelca Vieire. Lukovic, Andjelkovic… Na kraju (ne)rad na treninzima i to sto nam je ekipa izgledala ko grupa ljudi na sindikalnim igrama. Bruka i sramota od trenera koji je bio „skromno“ placen. I ovde se pisu ovakve stvari?! Sramota.

    0
    0
    Odgovori
  3. Brate dobar burek platio Blazo?
    Grof nije cuo za Boacija nego je trazio Bokilu. Odbio Budeskua, oterao Huga Vieiru da bi gurao pulena Sikimica i uzimao premije. A to sto je bio neradnik i ukanalio sve igrace i spustio im cenu nikom nista.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ahahahahha, grof je hteo bokilu panja a ne boacija. Sto dalje od zvezde zauvek, prodavao si praznu pricu o godinama koje su potrebne da bi se uslo u evropu, a igraci ti nisu imali snage za 15 min, nisu znaki gde se nalaze na terenu, pa tako svi oni danas izgledaju kao pravi fudbaleri za razliku od onda kad si ih ti „trenirao“ ako se to zajebavanje i moze nazvati treningom. Putuj igumane i ne pomisljaj da se vratis u evropsku zvezdu, onu istu koju ti nisi uspeo da uvedes tamo gde je miloje uspeo za svega par meseci pravog i profesionalnog rada.

    0
    0
    Odgovori
  5. Posten , hrabar, pametan govori ruski,engleski i holandski. Zna svoj posao al nije dupelizac a u Srbiji samo poltroni odgovaraju jer vam je i vlast takva.Niste vi zasluzili takvog trenera . Sve najbolje za Grofa !

    0
    0
    Odgovori
  6. Pored njih tu su bili i Fibel, Edson, Muče, Vered, Aučo a od domaćih i Sikimić, Andjelković i Luković. Bez obzira što ih je većinu on lično doveo, isto tako je mnoge od njih i upropastio nekvalitetnim treninzima i lošom fizičkom spremom što se videlo u finišu prošle sezone. Od mladih igrača igrali su oni koje je silom prilika nasledio ali su oni brzo rasprodati a ni jednog novog nije sam izbacio izuzev Adžića i to isključivo iz razloga što je prijatelj sa njegovim ocem. Grof nema nikakve veze sa sadašnjim Zvezdinim uspesima, čovek je bio zagovornik priče da nije realno da Zvezda igra grupnu fazu evropskih takmičenja, Milojević mu oborio priču za samo 2 meseca!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter