2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Partizane, neka se sve zavrti… Vreme je!

Objavljeno: 28.09.17 u 14:07

Grobari neće biti na stadionu, ali svi kao jedan veruju u predugo čekani ‘skalp’ velikana u Humskoj.

‘Igrajmo taj tango smrti, kao nekada pre’, odjekivalo je Humskom krajem prošle sezone kada su crno-beli suvereno koračali ka šampionskoj tituli i novom peharu Kupa Srbije, odnosno, ‘duploj kruni’.

I zaigrali su ga igrači Partizana, ovenčali se sa još dva trofeja i došlo je vreme za novi iskorak u Evropi. On je napravljen u odnosu na prethodnu, ali će se malo ko od navijača, ali i ljudi u klubu, zadovoljiti samo učešćem u grupnoj fazi Lige Evrope.

‘Neka se sve zavrti, samo ne zaboravi me!’, glasi nastavak refrena pesme omiljene među partizanovcima, koji stalno ističu da ‘dobro pamte sve’, pa je ostalo još samo da se ‘zavrti točak sreće’ i napokon padne jedno veliko ime u Humskoj.

I zaista, vreme je!

‘Parni valjak’ želi u nokaut fazu Lige Evrope. Pitanje je šta će tamo ako ne može, makar na svom stadionu, da pobeđuje ekipe poput Dinama iz Kijeva. A to sigurno može.

FOTO: STARSPORT

Opet te prazne tribine. Opet ta UEFA. Nije bilo milosti za prečesto kažnjavani klub sa crne liste, ali je sada vreme da u Evropskoj kući fudbala čuju o Partizanu u mnogo pozitivnijem fudbalskom smislu. Fudbal je nepredvidiva igra, a srpski timovi u Evropi još manje podložni prognozi.

Prva prednost srpskog šampiona možda bi moglo da bude baš to iskustvo poznavanja ambijenta iz meča protiv Videotona. Makar u uvodnim minutima, dok se i Kijevljani ne snađu. Zašto ne iskoristiti čak i sve sopstvene mane u svoju korist.

Dalje, ako uporedite izjave Miroslava Đukića uoči gostovanja Jang Bojsu i sada pred meč sa Ukrajincima, recept je identičan i u potpunosti tačan – oduzeti protivniku loptu, izbaciti ga iz komforne zone kontrole igre i maksimalno ga pritistnuti. Dinamo nikako nije ekipa koja to voli.

Uspeli su crno-beli u tome u Bernu u većem delu meča, posebno na početku, a odatle je kao produkt došao brzi gol Marka Jankovića. ‘Mladi momci’ u tim momentima delovali su kao daleko slabiji rival od svog renomea, a upravo to će i večeras biti namera Đukićevog tima.

FOTO: STARSPORT

Možda i najbitniji segment igre crno-belih, koji neće smeti da zakaže, jeste odbrana. Posao je olakšan nedolaskom u Beograd Mbokanija i Guseva, ali to nije dovoljno da se kaže ‘zbogom’ defanzivi.

Tim pre što će bedem morati da bude još jači zbog rovitog Vladimira Stojkovića. Ko zna, možda utakmica ode u istom smeru kao i protiv Videotona, da se igra na ‘nulu’, na sigurno. A to iskustvo nam govori da je potreban spreman i koncentrisan Stojković do poslednjeg minuta.

Slučajno ili ne, tek, iz tabora Dinama reflektore svoje pažnje uperuju u Leandrea Tavambu i ističu ga kao najveću opasnost. Ako tako zaista bude, veliki prostor bi mogao da se otvori za potencijalnog ‘iks-faktora’ večerašnjeg meča.

To je pomalo zapostavljeni Sejduba Suma, rekorder Partizana, koji se povredio na reprezentativnoj pauzi, a sada u pravi čas oporavio. Možda je i to bio ‘dribling’ van terena, kako bi se Kijevljani okrenuli drugim opasnostima. Baš zato bi Gvinejac večeras mogao i morao da pokaže sve šta ume.

FOTO: STARSPORT

Vreme je. Dugo nije pao nijedan ozbiljan ‘skalp’ u Humskoj, još od čuvenog trijumfa nad Šahtjorom iz Donjecka. Ako sudbina želi da poveže najveće ukrajinske rivale, evo prave prilike.

Zato bi bilo dobro da se i večeras ‘sve još jednom zavrti’.

0
0

2 Komentara

  1. SAMO JAKKKO, SAMO HRABRO, SAMO BRZOOOO, MOJ PARTIZANE, IGRAJ I POBEDI, ZGAZI “GANE, PONISTI, POKORI I OBEZVREDIII .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter