0
Domaći fudbal

Fudbal, EURO 2012 Group C, qualifications.Serbia Vs. Farska Ostrva (Faroe Islands).Zoran Tosic, center, celebrate his goal with Branislav Ivanovic, right and Milos Ninkovic.Beograd, 06.09.2011..Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©

‘ČUVAJTE SE JEDNOG IGRAČA’: Bivši as Zvezde uputio Ukrajince u kvalitete Partizana i čari Beograda (FOTO)

Objavljeno: 27.09.17 u 15:07

Govoreći za zvaničan sajt Dinama iz Kijeva, Miloš Ninković je svom bivšem klubu približio tajne Beograda i Partizana kome ukrajinski vicešampion sutra gostuje.

Miloš Ninković proveo je u Dinamu iz Kijeva punih devet godina i za to vreme odigrao je 109 utakmica, na kojima se 14 puta upisivao u liste strelaca.

Svakako je pozvan da priča o Partizanu, jer je protiv njega vojevao dosta bitaka pre par sezona kada je sa Crvenom zvezdom uspeo da mu prekine niz od šest uzastopnih titula.

Da ste me pitali o Crvenoj zvezdi mogao bih mnogo više da vam kažem – rekao je Ninković za sajt Dinama, zatim Ukrajincima približio Partizanov domaći teren.

– Za Dinamo je sjajna stvar što će se meč igrati pred praznim stadionom, iz prostog razloga što su srpski navijači u globalu uvek 12. igrač za svoj tim. Jasno je da svaki igrač voli da igra pred punim tribinama, ali bez navijača biće daleko lakše Dinamu.

Zatim je malo detaljnije o novom timu Partizana, gde je pre svega istakao Leandrea Tavambu.

– Rekao bih da je Partizan malo promenio kompoziciju ekipe. Prethodne sezone tu je bio Brazilac Leonardo koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Zoran Tošić je trenutno povređen i verovatno neće igrati protiv Dinama, ali tu je veoma snažni kamerunski napadač Leandre Tavamba. U pitanju je igrač koji može sam da reši utakmicu i od njega preti najveća opasnost. Vrlo je snažan i na njega treba obratiti posebnu pažnju. Međutim, mislim da iskusni defanzivci kao što su Vida i Kačeridi mogu da ga neutrališu.

Takođe, istakao je i kvalitet stratega crno-belih Miroslava Đukića.

– Da, verujem da će biti tako, jer je trener Đukić veoma dobar, iskusan taktičar. Prvi meč sa Jang Bojsom Partizan je odigrao nerešeno (1:1) što je odličan rezultat za crno-bele. U klubu sada veruju da mogu proći grupu u kojoj je Dinamo, realno, favorit u odnosu na ostatak. Partizan će svoju šansu tražiti na svom terenu, jer su svesni da će im biti veoma teško u gostima, pogotovo u Kijevu.

A onda i neizostavno pitanje vezano za tradicionalnu srpsku hranu, ali i rakiju.

– Trebalo bi ovih dana da je lepo vreme u Beogradu i zato preporučujem Kalemegdan – to je ogroman park na beogradskoj tvrđavi, prelep je. Svaki Srbin će vam takođe preporučiti rakiju, tradicionalno i veoma jako alkoholno piće, koje greje kad je napolju hladno. Takođe imamo i ukusan sir kojeg mi zovemo kajmak. Uz to je i topla preporuka da se proba burek i jogurt. To je tradicionalni srpski doručak. Veoma kaloričan, moram napomenuti, ali kad ga probate… – ostao je nedorečen, ali će i to sigurno mnogi Ukrajinci koji dođu u Srbiju probati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter