0
Evropske lige

FOTO: Twitter / The Sun Football

SKANDAL TRESE ‘ĐAVOLE’: Navijači Junajteda rasističkom pesmom hvalili Lukakuovu ‘muškost’ (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.17 u 12:15

Pristalice Mančester junajteda optuženi su za rasizam zbog pesme kojom su pozdravili Romelua Lukakua na utakmici protiv Bazela u Ligi šampiona.

Iako je od utakmice prošlo gotovo nedelju dana, organizacija koja se bori protiv rasizma u fudbalu pod nazivom ‘Kick it out’ je objavila saopštenje u kom ozbiljno tereti navijače Mančester junajteda za ovaj težak prekršaj.

Naime, simpatizeri tima sa Old traforda su i protiv Bazela i protiv Evertona skandirali pesmu posvećenu Belgijancu Romelu Lukakuu i njegovoj navodno velikoj ‘muškosti’.

To je okarkaterisano kao rasizam i navedeno da takvim pesmama nikako nije mesto u sportu, te da se vrlo brzo mogu očekivati kazne.

– Smatramo da je pesma uvredljiva i diskriminatorna. Rasnim stereotipima nije mesto u fudbalu, kao ni u društvu uopšte, a pogotovo u pesmama koje podržavaju igrače. Kontaktirali smo Mančester junajted i sarađujemo usko sa Fudbalskom asocijacijom Engleske kako bi se ova situacija što pre rešila. Oni koji su učestvovali mogu da očekuju kazne – navodi se u saopštenju ove organizacije.

Nije vam potrebno preveliko poznavanje engleskog jezika da biste razumeli poruku koju su poslali navijači ‘crvenih đavola’.

(Izvor: youtube / Football Away Days)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter