0
Evropske lige

NOVI MAMIĆEV ŠOU: Ubiću se! (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.17 u 17:54

Zdravko Mamić je više puta bio glavna tema ne samo sportske, već i šire javnosti na prostoru bivše Jugoslavije u poslednjih nekoliko meseci.

Prvo je, nakon fizičkog napada, završio u moru, da bi potom pre nešto manje od mesec dana na njega bio pokušan i atentat.

Popularni „Maminjo“ je preživeo, neko vreme je bio van javnih tokova, ali je danas ponovo u žiži javnosti, nakon konferencije za medije koju je održao povodom najnovijih dešavanja – napada, pokušaja ubistva, suđenja zbog zloupotrebe položaja u Dinamu…

Ipak, konkretan povod bila je blokada računa „modrih“, koju je Dražen Ladić „digao“:

Došao sam u klub nakon suđenja i zatekao grobnu atmosferu. Pitao sam što se događa, informisali su me da je Dinamo prvi put u 15 godina blokiran. Blokirala ga je presuda u slučaju koji je pokrenuo Dražen Ladić zbog iznosa od sedam miliona kuna. Došao je dan kada je Ladić dobio presudu i blokirao račun Dinama. To mi je bio okidač da se obratim navijačima i građanima, rekao je Mamić na konferenciji za medije.

Potom je na red došlo suđenje:

Nećete me videti u hrvatskom zatvoru! Napustio bih Hrvatsku u četvrtoj sekundi, ali volim svoj život. Ja ću sam sebi presuditi, nisam zaslužio da budem u zatvoru. Ako me osude, sam sebi ću presuditi.

Prokomentarisao je i napade:

Bojim se, strašno, ali nisam naoružan. Neću nikad biti naoružan. Moja uža i šira porodica je morala da ode iz zemlje. Moj Zoran je izdajnik, izdao je Dinamo, izdao je brata, morao je pobeći iz zemlje. Ali drago mi je da me je izdao, bar je sebe spasao. Razumem ga, spasao je sebe i danas financira celu moju porodicu. Deca mi drhte i plaču, govore mi da ne žive od novca, Dinama i Hrvatske, već samo žele svog oca. I nisam patetičan.

Potom je nastavio o pokušaju ubistva:

– Ja sam jedan od vas, mi smo braća, sugrađani. Mene su bezočno pokušali da ubiju na mestu gde mi je preminuo otac. A po medijima – jesam li se sam pripucao, je li to Mamićev agresivni PR? To je bolesno! Što se dogodilo frajerima koji su bacali baklje u Splitu, oslobođeni su! Onaj koji me je udario na Braču je drugog dana pušten. „Poljud grmi“ dvaput po deset minuta „Ubij Mamića“, „Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave!“, rekao je Mamić.

Imao je i poruku za napadače, između ostalog:

Mogu samo da me ubiju. Odbio sam policijsku zaštitu jer ne verujem policiji. Godinama znaju da me živog žele u grobu. Da me ubijete pred njihovim očima, oni ne mogu da reaguju, dodao je Mamić.

Čitavu konferenciju možete pogledati ovde:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter