2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NOVINA NA MARAKANI: ‘Debi’ protiv BATE, ‘Rajko Mitić’ rame uz rame sa evropskim stadionima

Objavljeno: 11.09.17 u 22:10

Crvena zvezda je u prethodnih 20 dana renovirala stadion ‘Rajko Mitić’ za mečeve Lige Evrope, a u četvrtak debituje novi sistem.

Travnati tepih je zamenjen, tribine su ‘našminkane’, baš kao i spoljašnost stadiona ‘Rajko Mitić’. Ipak, postoji i jedna novina, reč je o ‘Hok-aj’ sistemu koji će pomoći sudiji ako lopta pređe gol crtu. Sistem radi, što je za Novosti potvrdio direktor stadiona Milorad Ćorović.

– Sistem je isproban, u funkciji je i sve je spremno za debi u četvrtak. “Hok-aj” sistem je od ove sezone obavezan u svim mečevima evrokupova i sigurno će biti od pomoći arbitrima da lakše otklone sumnju da li je lopta prešla gol liniju – kazao je za Novosti, Ćorović.

Trava je promenjena, stanje je mnogo bolje, mada na oko još to ne izgleda svetski, direktor stadiona je objasnio proceduru.

– Priroda je to, vegetacija ima svoje zakonitosti tako da će teren biti na oko 85 odsto kvaliteta. Međutim, to smo znali unapred, ali neće predstavljati problem ni igračima za igru, niti će se oštetiti tokom meča.

Severna tribina je sada šarena, polomljene stolice su zamenjene, ali ne i sve, iako su kupljene.

– Krivo nam je samo što nismo imali vremena da promenimo kompletno sve stolice na severnoj tribini, jer smo ih kupili. Privremeno, samo za BATE smo dodali broj stolica koji nedostaje – zaključio je Ćorović.

0
0

2 Komentara

  1. Pitam se samo kako niste imali vremena da zamenite stolice, kazite poceli smo kasno sa zamenama a ne traziti opravdanje !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter