2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KOKEZA: Voleo bih da vidim Radonjića u reprezentaciji. Bivšem selektoru menadžeri sastavljali tim

Objavljeno: 10.09.17 u 09:30

Reprezentacija Srbije je pobedom nad Irskom u Dablinu napravila veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Slaviša Kokeza, predsednik FSS-a, ima velikog razloga za zadovoljstvo. On je u intervju za ‘Blic’ govorio o aktuelnim dešavanjima, selektoru Slavoljubu Muslinu, Sergeju Milinkoviću Saviću, Nemanji Radonjiću, ali i nekim problemima u srpskom fudbalu.

Srpsku fudbalsku javnost interesuje da li se računa na fudbalera Lacija.

-Normalno da računa, jer je on budućnost našeg fudbala. Pratim italijanski šampionat i smatram da je Sergej dobar igrač, a da li su njegovi kvaliteti dovoljno dobri za naš najbolji tim odlučuje jedino Muslin. On kroji sastav Srbije, a ne menadžeri i mediji! Nažalost, Srbija ima previše ’selektora’ u svakoj pekari, mesari, na pijaci ili u autobusu nailazite na ponekog koji misli da bi napravio bolji rezultat nego što to čini selektor, a to je velika greška, rekao je Kokeza.

Kokeza ne krije da bi voleo da vidi neko novo ime na reprezentativnom spisku.

-Ne želim da moje izjave budu protumačene kao pritisak na čoveka koji je zadužen za sastavljanje ekipe. Normalno je da postoje takvi igrači, a jedan od njih je Nemanja Radonjić, fudbaler Crvene zvezde. Kvalitet ovog momka posebno cenim i on je u našem prvenstvu za mene najinteresantniji igrač jer poseduje nešto što ga izdvaja od drugih. Ali da se razumemo, u našoj reprezentaciji samo je selektor Muslin meodavan i jedino on odlučuje ko će igrati, a tako će biti dokle god sam na čelu FSS-a, istakao je predsednik FSS-a.

Kokeza dodaje, ne otkrivajući imena, da su bar petorica menadžera pokušavali da preko prijatelja predsednika FSS utiče na sastav reprezentacije.

-U kvalifikacijama za Evropsko prvensvo mladih, kada su Orlići 2015. izgubili na gostovanju od Slovenije sa 0:2. Sat vremena pre tog meča zamenjena su petorica igrača iz startne postave. Tada su neki ljudi iz našeg fudbala uz određeni vid pritiska sastavili ekipu Srbije. Selektor je bio Tomislav Sivić, ali sam ubeđen da u tome nije sam učestvovao i da su izmene u timu napravljene pod pritiskom. Nije imao snage da se bez podrške izbori sa tim stvarima, rekao je Slaviša Kokeza.

0
0

2 Komentara

  1. Pa o tome se i radi. Vidi vratili su mladog igraca koji nijemogao da gura napolje i sad posto moraju da ga prodaju u roku odgodinu najvise dve odmah ga guraju u reprezentaciju! Zasto po cemu vidjenom, s cim zasluzuje?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter