0
Fudbal

DRAKONSKA KAZNA: FIFA doživotno suspendovala sudiju zbog nepostojećeg penala

Objavljeno: 06.09.17 u 23:40

FIFA je odlučila je danas da se meč Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto je sudija Jozef Lampti doživotno suspendovan.

Svetska fudbalska federacija je objavila da će utakmica, u kojoj je Južna Afrika prvobitno pobedila sa 2:1, ponovo biti odigrana u novembru. Tačan datum novog duela još nije određen.

FIFA je navela da je odluku o ponavljanju utakmice donela pošto je Sud za sportsku arbitražu potvrdio kaznu FIFA, odnosno doživotnu suspenziju za sudiju Jozefa Lamptija iz Gane. 

FIFA je Lamptija proglasila krivim za kršenje pravila koja se odnose na „nedozvoljeno uticanje na rezultat utakmice“. Lampti je na meču dosudio jedanaesterac za Južnu Afriku zbog nepostojećeg igranja rukom štopera Senegala Kalidua Kulibalija. Na snimku se jasno vidi da je lopta pogodila igrača u koleno pre nego što je pala na zemlju. 

Južna Afrika je iskoristila penal i posle toga i pobedila, što je toj selekciji i jedini trijumf u poslednjoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter