0
Fudbal

KVALFIKACIJE ZA SP: Istorijski uspeh Sirije, Koreja u Rusiji!

Objavljeno: 05.09.17 u 19:15

Odigrano je pet od šest utakmica poslednjeg kola azijske zone kvalfikacija, a ostala je otvorena poslednja viza u borbi za direktan plasman u Rusiju.

Sirija je napravila istorijski uspeh. Zemlja razorena u ratu koji traje godinama uspela je da obradjue bar malo svoj narod. Sirija je kao gost igrala 2:2 sa Iranom i pretekla je na tabeli Uzbejkistan i stigla do pozicije tri koja vodi u plej-of za Mondijal. Golove za goste postigli su Tamer Haj i Soma, dok su strelci oba gola za Iran bio Azmun.

Sirija je iskoristila remi Uzbejkistana sa Južnom Korejom. Korejcima samo poraz nije igrao, a kako su u Taškentu izborili 0:0, plasirali su se direktno u Rusiju, zajedno sa Iranom. Sirija je završila treća i igraće u plej-ofu.

Sa kim, još uvek nije poznato. Naime, iz druge grupe se direktno plasirala selekcija Japana na Mondijal, Australija je trenutno druga, mada bi u slučaju pobede Saudijske Arabije nad ‘samurajima’ u Rijadu, ‘kenguri’ išli na Siriju. Svaki drugi ishod meča koji počinje za 15 minuta, Australija ide na SP, a Arabija na Siriju.

A grupa:

Katar – Kina 1:2
Iran – Sirija 2:2
Uzbejkistan – Južna Koreja 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


B grupa:

Australija – Tajland 2:1
Irak – UAE 1:0
19.30 Saudijska Arabija – Japan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter